O mady-baby premiata la Teatrul Maghiar din Timisoara

O mady-baby premiata la Teatrul Maghiar din Timisoara
Actriţa Borbély B. Emília, de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, recent premiată la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, a fost din nou recompensată, de data aceasta cu premiul special al juriului, pentru spectacolul „mady-baby”, jucat într-un microbuz, la Festivalul Internaţional de Teatru Universitar de la Pécs.

Spectacolul „mady-baby”, de Gianina Cărbunariu, montat de B. Fülöp Erzsébet, a participat la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Universitar de la Pécs, din Ungaria. Este un one-woman show, având-o ca protagonistă pe Borbély B. Emília. Actriţa a primit premiul special al juriului pentru această reprezentaţie. „Mady-baby” este o producţie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, în colaborare cu Universitatea de Arte Târgu-Mureş.

Şi timişorenii o vor putea (re)vedea pe Borbély B. Emília în „mady-baby”

Publicul timişorean va avea ocazia să urce în microbuzul în care se va juca piesa, parcat lângă Hotelul Timişoara, în data de 20 noiembrie 2010, la ora 17.00.

Este un spectacol despre inadaptare, bunătate şi păcat, decădere şi mântuire, egoism şi jertfă. „Este un spectacol controversat şi răscolitor despre trei tineri care părăsesc România pentru o ţară mai „cool”. Proveniţi din medii sociale diferite, cu aspiraţii diferite, îşi părăsesc ţara pentru un tărâm al făgăduinţei – Irlanda. Fără să se caute, întâlnirea lor e totuşi inevitabilă şi decisivă pentru soarta pe care singuri şi-o aleg. Cele trei sorţi se împletesc, iar Mady devine instrumentul, apoi victima celor doi băieţi”, povestesc reprezentanţii Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” din Timişoara.

Borbély B. Emília a fost desemnată drept cea mai bună actriţa la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului de Teatru Pledez pentru Tine(ri), desfăşurat recent la Piatra Neamţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !