O lege controversată a încis spiritele în Argentina

Reactualizat la:
Scene incredibile în parlamentul argentinian. Şedinţa a fost amânată după ce aleşii poporului au renunţat la vot şi… s-au luat la bătaie.

Legislativul ar fi trebuit să discute o propunere prin care primarul capitalei Buenos Aires era chemat în instanţă pentru incendiul de anul trecut dintr-un club de noapte.

În decembrie 2004, aproape 200 de oameni au murit, iar municipalitatea a fost acuzată de ineficienţa măsurilor de control în oraş.

După opt ore de dezbateri furtunoase, deputaţii pro-guvernamentali au început să plece din sală. În acel moment, rudele celor morţi în incendiu, care au asistat la şedinţa parlamentului, şi-au manifestat zgomotos şi violent nemulţumirea.

Poliţiştii au încercat să îi evacueze din sală, iar scandalul s-a generalizat. Familiile victimelor au venit cu poze şi pancarte şi s-au înfuriat foarte tare când au văzut că nimeni nu îi ascultă.

Au ripostat imediat la tentativa de evacuare şi au aruncat cu scaune şi piese de mobilier în forţele de ordine. Din cauza scandalului, dezbaterile au fost amînate pentru ziua de luni. Primarul capitalei s-a declarat dezamăgit de cele întîmplate.
Regulament de plasare a anunturilor