O firma din Timisoara face proiectul pentru reabilitarea fatadei primariei. Primeste 60.000 de euro

De Roxana Deaconescu
7Comentarii
O firma din Timisoara face proiectul pentru reabilitarea fatadei primariei. Primeste 60.000 de euro
© Tion: O firma din Timisoara face proiectul pentru reabilitarea fatadei primariei
Primăria Timișoara ar putea intra chiar anul viitor în șantier. Municipalitatea a găsit firma care să se ocupe de proiectul și de documentația necesară lucrărilor de reabilitare a fațadei și de înlocuire a tâmplăriei exterioare. Este vorba despre o societate din Timișoara, care va fi nevoită să predea totul primăriei la începutul primăverii lui 2019.

Licitația demarată la mijlocul lunii iulie de primărie și-a găsit câștigătorul. Firma Prodao-Ing a depus o ofertă cu 3.000 de euro mai mică decât estimarea specialiștilor.

Primăria Timișoara a semnat în 27 septembrie, cu firma S.C. PRODAO-ING SRL din Timișoara, contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru DALI + ET + AE + DTAC + P.T. „reabilitare fațadă și înlocuire tâmplărie exterioară la corp clădire Primăria Timișoara din Bd. C.D. Loga nr. 1, în valoare de 282.625 de lei, echivalentul a puțin peste 60.000 de euro. Contractul era estimat la 294.525 de lei cu TVA, adică la puțin peste 63.000 de euro.

Documentația completă trebuie să fie predată primăriei în termen de 120 de zile de la data menționată în ordinul de începere a serviciului. În primele 60 de zile se va preda expertiza și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), iar în următoarele 60 de zile (n.r. de la aprobarea prin HCL a DALI) se vor preda atât proiectul tehnic, cât și proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor, proiectul pentru organizarea execuției lucrărilor, inclusiv proiectul pentru obținerea autorizației de construire și proiectul tehnic de execuție, detaliile de execuție, caietul de sarcini, planul SSM și devizul martor, se arată în contract. Etapa a treia a contractului se referă la asistența tehnică pe care proiectantul trebuie să o asigure pe perioada desfășurării lucrărilor.

Clădirea primăriei este catalogată ca monument istoric clasa B, reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, fiind înregistrată în Lista monumentelor istorice întocmită de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. De-a lungul anilor a mai suferit diferite intervenții, în special modificări interioare și extindere.

Imobilul este un adevărat pericol public, iar tencuiala exterioară s-a desprins în mai multe rânduri și a căzut pe trotuar, punând în pericol siguranța călătorilor. A fost nevoie și de intervenția pompierilor pentru curățarea elementelor cu pericol de cădere.

Fațada clădirii monument istoric nu va fi modificată, ci se vor face lucrări „în spiritul clădirii și întregii zone în scopul punerii în valoare, la maximum, a potențialului, a identității și a substanței originare”.

„Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea golurilor existente în fațadă. Nu se admite tâmplăria din plastic sau aluminiu. Se va respecta caracterul arhitectural al zonei și imobilului. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară. (…) Cromatica fațadelor va păstra caracterul tradițional”, se arată în tema de proiectare. Aria construită a întregului imobil este de 1.883,27 mp, aria desfășurată fiind de 7.221,78 mp.

Articole pe aceeași temă:

Clădirea primăriei intră în șantier, pentru reabilitarea fațadei și înlocuirea tâmplăriei exterioare. Cel mai probabil, abia anul viitor, pentru că abia acum a fost lansată licitația pentru desemnarea unei firme care să facă proiectul necesar. Reprezentanții municipalității sunt dispuși să plătească...
Cât pe ce să se producă o tragedie! O bucată mare de tencuială s-a desprins, marți la prânz, de pe clădirea Primăriei Timișoara. Numai norocul a făcut ca ornamentul dezlipit de pe clădire să nu pice în capul vreunui trecător. Ciudat este că reprezentanții Primăriei Timișoara nu au solicitat sprijinu...
Pentru ca tencuiala de pe imobilul ce adăpostește Primăria Timișoara să nu mai reprezinte un pericol pentru trecători, oficialii instituției de pe C.D. Loga au decis să acopere clădirea cu plasă. A fost comandată deja și va fi montată după minivacanța de Rusalii. Reabilitarea mai așteaptă. Până s...7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor