O firma din Iasi face proiectul pentru reabilitarea Podului Mihai Viteazu. Santierul incepe in 2018

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
O firma din Iasi face proiectul pentru reabilitarea Podului Mihai Viteazu. Santierul incepe in 2018
© Tion: O firma din Iasi face proiectul pentru reabilitarea Podului Mihai Viteazu
Aceeași firmă care a făcut proiectele pentru modernizarea pasajelor Jiul și Popa Șapcă se ocupă și de reabilitarea Podului Mihai Viteazu din Timișoara. Societatea din Iași a câștigat licitația primăriei și a semnat deja contractul cu municipalitatea.

Pod-Proiect SRL, cu sediul în Iași, are la dispoziție șase luni pentru a întocmi documentația necesară pentru reabilitarea Podului Mihai Viteazu. Primește 44.000 de lei fără TVA de la Primăria Timișoara, adică aproape 12.000 de euro, contractul fiind estimat inițial la puțin peste 14.000 de euro.

Contractul dintre primărie și firma din Iași a fost iscălit în 9 august, societatea obligându-se să întocmească documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, proiectul tehnic, caietul de sarcini, detaliile de execuție și să asigure asistența tehnică pe perioada execuției lucrărilor. Toată documentația trebuie să ajungă la primărie în 180 de zile de la data semnării contractului.

Practic, documentația ar trebui să fie gata la începutul anului viitor, cel mai probabil șantierul pentru reabilitarea podului peste Bega urmând să înceapă în vara lui 2018, după ce va fi organizată și licitația pentru execuție.

Podul Mihai Viteazu sau Podul Tinereții, numit în trecut Podul Mitropolit Andrei Șaguna sau Podul Episcopal, este unul dintre cele trei poduri din Timișoara care fac legătura între cartierele Cetate și Elisabetin. A fost ridicat în anul 1913, cu scopul de a înlocui vechiul pod de lemn ce data din 1718. Podul Mihai Viteazu are o lățime de zece metri, trotuarele fiind de câte doi metri și jumătate. Pe el ar fi trebuit amplasate busturile a patru episcopi catolici, dar din cauza izbucnirii războiului, sculptorul care trebuie să realizeze operele de artă a plecat cu banii, fără să onoreze comanda.

Municipalitatea mai are două proiecte și pentru reabilitarea podurilor General Ion Dragalina (n.r. fostul Ștefan cel Mare) și Eroilor. Studiile de fezabilitate pentru lărgirea celor două poduri au fost adoptate de Consiliul Local Timișoara încă din vara anului 2015. Lucrările au fost estimate, pentru ambele poduri, la 3,3 milioane de euro. Reprezentanții primăriei și-au amintit de cele două poduri abia anul acesta, când au depus proiectele pentru finanțare pe PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.

Articole pe aceeași temă:

Reprezentanții Primăriei Timișoara continuă să întocmească proiecte pentru reabilitarea podurilor peste Bega. Suntem încă la faza de documentație și cu alte poduri, ce au proiecte încă din 2015. De data aceasta, municipalitatea caută o firmă care să pună la punct DALI și proiectul tehnic pentru reab...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor