O carte pentru un trandafir. Ziua Cartii sarbatorita la Timisoara, in stil spaniol

De Simina Bratu
O carte pentru un trandafir. Ziua Cartii sarbatorita la Timisoara, in stil spaniol
© Tion: O carte pentru un trandafir. Ziua Cartii sarbatorita la Timisoara, in stil spaniol (foto: tion)
Timișorenii care sunt îndrăgostiți de cărți sunt invitați să le sărbătorească așa cum se cuvine. Astfel, la Timișoara, va avea loc evenimentul „Sant Jordi”. Este vorba despre o sărbătoare originară din Barcelona, care celebrează dragostea și cartea. La Timișoara s-a pregătit o zi întreagă de acțiuni interesante, care se vor desfășura în centrul orașului.

„Sant Jordi la Timișoara – Ziua Internațională a Cărții” are loc sâmbătă, 23 aprilie, între orele 10 – 20, pe strada Mercy. Evenimentul va reuni o serie de activități diverse de la lansări de carte, la dezbateri, ateliere de confecționat cărți în miniatură, proiecții de film și nu numai. De asemenea, timișorenii se vor putea delecta cu un recital de pian și vioară, susținut de Julia Semanova și Adriana Dogariu.

„Sant Jordi la Timișoara înseamnă un mix cultural reușit, presărat de trandafiri. De ce trandafiri ? De la legenda Sfântului Gheorghe – acesta s-a luptat cu dragonul pentru a salva o prințesă, iar din sângele său a răsărit un trandafir roșu.

Pentru că 23 aprilie înseamnă și Ziua Internațională a Cărții, am legat povestea Sfântului Gheorghe și de cărți, pregătind o serie de lansări și prezentări de carte, dar și lecturi de poezie și dezbateri. Printre scriitorii invitați se numără : Marius Chivu, Radu Vancu, Veronica D. Niculescu, Tudor Crețu, Bogdan Munteanu, Mihail Vakulovski.

În Catalonia, în această zi, femeile dau bărbaților cărți, iar bărbații oferă, în schimb, trandafiri. Astfel, am preluat acest obicei și pentru evenimentul de la Timișoara”, au transmis organizatorii evenimentului.

Programul complet:

10:00 – 15:00 Sant Jordi sosește în oraș – Ateliere dedicate copiilor

10:30 – „Un buchet de primăvară” recital Julia Semenova – vioară, Adriana Dogariu – pian (partea întâi)

11:00 – „Sfântul Gheorghe – San Jorge – Sant Jordi”, elevii Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara (piesă de teatru și cântare)

11:00 – „Miguel şi William” – Comedie în limba spaniolă, subtitrare engleză (Librăria Cărturești Mercy, ceainărie), Spania 2007, regia: Inés París (Cu acordul părinților)

11:30 – „Un buchet de primăvară” recital Julia Semenova – vioară, Adriana Dogariu – pian (partea a doua)

11:30 – Arta origami cu Oana Tecu – Atelier trandafiri și dragoni

12:00 – „Yerma” de Federico Garcia Lorca, trupa de teatru a Liceului Jean-Louis Calderon din Timișoara

12:15 – „Interword – Promovarea tinerelor talente” – Clubul Interact Timișoara

12:30 – „Cum stârnim interesul copiilor pentru citit” – Bianca Barbu, Centrul Cultural German

12:30 – „Donkey Xote – Măgărușul buclucaș” – Animație în limba spaniolă, subtitrare în aceeași limbă (Librăria Cărturești Mercy, ceainărie), Spania, 2007, regia: Josep Pazo (Audiență generală)

13:10 – „Ecouri ale literaturii italiene în Europa” – Iulia Cosma, Lectoratul Italian și Departamentul de Limbi și Literaturi Moderne din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a UVT

13:50 – „Punți culturale franco-române” – Manolita Dragomir-Filimonescu, Institutul Cultural Francez din Timișoara

14:30 – „Isaac Bashevis Singer și vitalitatea limbii idiș” – Luciana Friedmann, Comunitatea Evreilor din Timișoara

15:30 – Lectură Tudor Crețu – „Casete martor 2”

16:00 – „Literaturile iberice traduse în limba română” Ilinca Ilian – Universitatea de Vest din Timișoara și José Miguel Viñals – Asociația Via Rumania Cultura

16:30 – Prezentare de carte Asociația Noua Acropolă –“Moassy, câinele” , Jorge Angel Livraga Rizzi; ”Jocurile Mayei”, Delia Steinberg Guzman

17:00 – „Interword – Promovarea tinerelor talente” – Clubul Interact Timișoara

17:30 – Lectură Bogdan Munteanu – “Ai uitat să râzi”

18:00 – Lansare de carte – “Hibernalia” , Veronica D. Niculescu

18:45 – Lansare de carte – “111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română”, Marius Chivu și Radu Vancu

19:30 – Lansare de carte –“Tovarăși de cameră. Doctorand la București”, Mihail Vakulovski0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor