O carte in apararea Mioritei, lansata la Scoala din Liebling

O carte in apararea Mioritei, lansata la Scoala din Liebling
Asociaţia „Pro Liebling” a organizat, în data de 20 noiembrie, la Liebling, în cadrul Centrului de Documentare şi Informare al Şcolii cu clasele I-VIII, lansarea cărţii „Mioriţa. Domnul de Rouă”, semnată de Irina şi Ştefan Goanţă.

Cadre didactice,  studenţi şi elevi au putut afla mai multe despre eseurile din cuprinsul volumului, eseuri ce vin în apărarea Mioriţei, această nestemată a foclorului românesc, împotriva detractorilor de astăzi.

Iată ce spun autorii despre „Mioriţa”: „Fiecare rememorare a Mioriţei este o transpunere în transcendent, e un ceas de reculegere sub măreţia unei bolţi de catedrală. Ieşim din incinta acesteia mai buni şi mai frumoşi, mai împăcaţi cu noi înşine şi cu lumea, mai aproape de cer şi de veşnicie, mai colpeşiţi de o bucurie imposibil de mărturisit în vorbe şi în fapte, dar reţinută de cei din jur şi,  din vorbă şi din fapte, ieşim transfiguraţi şi tot mai împătimiţi de zbor şi despovăraţi parcă de balastul trupului de la o vreme bătrân, bolnav şi obosit, dar tânjind şi dintr-o dată înviaţi din nou”. Cartea se poate procura accesând  www.casacartii.ro.

Codrina Diana Tomov0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !