Învaţă în timp ce se joacă!

2Comentarii
Învaţă în timp ce se joacă!
TIMIŞOARA – Micuţii de la cinci grădiniţe din oraş învaţă alfabetul, adunarea şi scăderea direct de pe calculatoare destinate în exclusivitate lor.

Preşcolarii de la Grădiniţa PP 5 din cartierul Plopi au primit de la IBM un calculator special creat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei şi şapte ani. „Kids Smart” este un program educaţional pentru preşcolari care a ajuns, sub formă de donaţie, la cinci grădiniţe din oraş.

„Calculatoarele au o componentă şi pentru educaţie care le va permite educatorilor să facă schimb de informaţii”, a spus directorul Grădiniţei PP 5, Delia Gutfried. Mihai Tudor, de la IBM, a precizat că în program sunt incluse 48 de grădiniţe din toată ţara care beneficiază de „Kids Smart”, iar costurile se ridică la 130.000 de dolari.

La nivel mondial, costurile depăşesc 60 de milioane de dolari. „Kids Smart” este un program social pentru comunităţile dezavantajate, cum sunt cele de la periferie. Copiii au primit pe lângă calculator şi mobilier adecvat, precum şi un program software educaţional destul de amuzant, potrivit vârstei lor.

Reprezentanţii firmei spun că micuţii învaţă aritmetica luându-o ca pe o joacă, iar aplicaţiile acoperă toată materia parcursă de preşcolari. „E un mod de a învăţa prin joacă, cei mici nu sunt stresaţi. Copiii înţeleg mai bine prin demonstraţiile din aplicaţii şi auditiv”, au explicat cei care au făcut donaţia.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor