Numeroase personalităţi participă miercuri la ceremoniile de comemorare de la Auschwitz

12Comentarii
Numeroase personalităţi participă miercuri la ceremoniile de comemorare de la Auschwitz
Foşti prizonieri de la Auschwitz-Birkenau, soldaţi ai Armatei Roşii care au eliberat lagărul în urmă cu 65 de ani şi numeroase personalităţi, printre care premierul israelian Benjamin Netanyahu, vor aduce un omagiu miercuri celor 1,1 milioane de persoane care au murit în acest loc, relatează AFP.

Sirenele de la Auschwitz vor suna din nou la ora 14.30 (15.30, ora României) pentru a marca începerea ceremoniilor în cel mai mare lagăr de exterminare din Polonia ocupată. Din 1940 până în 1945, circa 1,1 milioane de oameni, dintre care un milion de evrei, au murit în acest loc.

Participanţii la comemorări se vor reculege în faţa memorialului, vor spune rugăciunea evreiască pentru morţi şi vor avea loc discursuri oficiale.

Dimineaţă, Congresul evreiesc european va avea o conferinţă la Cracovia, iar preşedinţii Barack Obama şi Dmitri Medvedev vor adresa un mesaj video. Între timp, miniştrii europeni ai educaţiei vor reflecta asupra modului în care tinerii pot învăţa din lecţia Auschwitz şi va fi inaugurată o expoziţie rusă despre eliberarea lagărului.

Acesta este singurul lagăr nazist din Polonia conservat. Alte lagăre, ca Sobibor, Treblinka sau Belzec au fost complet distruse de nazişti pentru a se şterge toate urmele.

În 2009, un număr-record de 1,3 milioane de persoane au vizitat muzeul.

Sursa: Newsin12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor