Numeroase ateliere, expozitii de arta si proiectii, la Scoala Veche din Buzad

De A. M. A.
Numeroase ateliere, expozitii de arta si proiectii, la Scoala Veche din Buzad
© foto: Electroruga
În perioada festivalului Electroruga de Buzad se vor desfășura expoziții de artă, proiecții Timishort și ateliere la Școala Veche!

Între 1 și 2 septembrie, la festivalul Electroruga de Buzad vor avea loc numeroase activități! Școala Veche din Buzad va funcționa pe perioada festivalului ca o veritabilă locație de evenimente artistice.

Școala din Buzad a fost construită în 1913, prima generație a numărat 52 de copii care au învățat aici din 1922, iar din 1985 școala a fost închisă, din lipsa numărului minim de copii, care astăzi urmează clasele primare în Charlottenburg.

„La Școala Veche din Buzad se vor întâmpla expoziții de artă, proiecții Timishort, workshop-ul de scratching susținut de JFB și multe altele. Grădina din spatele școlii va fi amenajată ca loc de relaxare și party old school”, ne transmit organizatorii.

Pe data de 1 septembrie, muzica va fi asigurată din van-ul VRTW prin Ufe și Bully, iar pe data de 2 septembrie, festivalierii se vor putea bucura de sound-ul unor DJ-ii old school locali și nu numai: Zoltan Varga, Erick Szasz, Mr. H, Newgotti, Dudu (AnonimTM), Mighty Boogie, K-lu, NotSoCommonDj.

În cursul serii de 1 septembrie, la Școala Veche vor avea loc proiecții de filme de scurt metraj marca Timishort Filmfest.

Școala Veche din Buzad va găzdui și workshop-ul de scratching susținut de JFB, duminică, 2 septembrie, între orele 13.00 și 15.00.

O echipă formată din doi arhitecți, Alina Negru și Alessandro Serra, TERRApia, care explorează utilizarea eficientă a resurselor locale în arhitectura rurală a Banatului, va susține atelierul de tencuială decorativă și văiugă, care se va desfășura la pavilionul comunitar ce va fi construit în cadrul festivalului de arhitectură în pământ Regio Earth Romania, lângă școala veche din Buzad.

Prezent anul acesta la Festivalul de Jazz Gărâna și la Rock la Mureș, Răzvan Struținschi, aka Vinil Ton, va veni și el cu frumoasa lui colecție de viniluri la Școala Veche!

Artist prin definiție, inginer de profesie, în timpul liber a reușit să ducă pasiunea pentru tuns la nivelul de profesie part time, relaxare și chiar mod de viață prin intermediul unui business cu nume sugestiv: „Robby the mobile barber”. În perioada 1 și 2 septembrie, „Robby the mobile barber” va fi prezent la Școala Veche pentru a oferi un „fresh cut” festivalierilor.

„Muzică bună, performance-uri artistice inedite, târg cu meșteșugari locali, drumeții în natură, workshop-uri creative, party bus până la și de la locație sunt doar câteva din componentele unei construcții ce unește ruralul cu urbanul într-un mix ideal”, ne spun organizatorii.

Electroruga de Buzad se va desfășura în perioada 1-2 septembrie 2018 și este un festival care îmbină muzica bună cu obiceiuri tradiționale, autentice, ale locului.

Totul se întâmplă in peisajul de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei. Evenimentul, care durează 2 zile, are loc în weekendul imediat următor Rugii de la Buzad, la The Village și invită publicul la muzică de calitate, posibilitatea explorării zonei și înțelegerii modului în care locuiesc și trăiesc oamenii locului, relaxare și distracție.

Parteneri eveniment: APDT Timis, Recult, UVT, Primaria Bogda, TMBase Urban Electronic Sound.

Bilete și abonamente se găsesc online. Doar weekendul acesta mai beneficiezi de abonament la 149 Ron. Ia-ți bilet din timp!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor