Nume noi la europarlamentare, din PNL Timis: Alin Nica si Viorel Coifan

Reactualizat la:
3Comentarii
Nume noi la europarlamentare, din PNL Timis: Alin Nica si Viorel Coifan
Liberalul Viorel Coifan, vicepreşedinte al PNL Timiş, şi Alin Nica, tânărul primar liberal din Dudeştii Noi, de asemenea vicepreşedinte al PNL Timiş, vor să candideze la viitoarele alegeri europarlamentare, ce vor avea loc la finalul lunii mai.

Din partea PNL Timiş au apărut acum două nume noi, care recent şi-au anunţat intenţia de a candida la europarlamentare. Viorel Coifan este un maestru în administraţie, iar Alin Nica, de asemenea, un primar de succes şi, nu în ultimul rând, un cântăreţ celebru – a fost finalist la Eurovision, în anul 2009.

„E ceva ce consider că aş putea să fac. Îmi doresc să candidez la europarlamentare. Nu ştiu dacă filiala noastră va avea un loc eligibil, dar noi facem lobby. E o competiţie deschisă în cadrul organizaţiei. Este domnul Coifan, o doamnă şi eu. Consider că a veni momentul să fac pasul către un alt nivel. Experienţa pe are o am la Bruxelles îmi este inevitabil de folos. Am foarte mulţi colegi de la comitetul regiunilor care au ajuns la Parlamentul European. Comitetul Regiunilor este un fel de pepinieră pentru Parlamentul European. Avem aici, în regiunea noastră, proiecte care necesită o puternică susţinere la nivel european Timişoara – Capitală Culturală Europeană, Timişoara – aeroport regional”, spune Alin Nica, tânărul primar liberal de la Dudeştii Noi, care nu prea mai are timp de muzică.

„Am hotărât să-mi depun candidatura în cadrul organizaţiei PNL Timiş pentru a participa la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014 bazându-mă pe următoarele considerente: am o experienţă de opt ani de zile în cadrul Consiliului Europei, unde am fost vicepreşedinte al congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa şi respectiv delegat parlamentar în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În cadrul activităţillor mele am fost raportor la trei rapoarte adoptate de către aceste foruri ale Consiliului Europei. Voi menţiona şi faptul că în anul 1997 am fost unul dintre „părinţii fondatori” ai euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, o euroregiune considerată de succes, în cadrul Uniunii Europene. Alt motiv îl constituie dorinţa de a da un plus de consistenţă şi coerenţă activităţii la nivel european, constatând, din păcate, acordul slab pe care l-au adus alţi europarlamentari aleşi pe cu totul alte criterii decât competenţa şi profesionalismul de care trebuia să dea dovadă. Nu în ultimul rând, sunt timişorean, născut, crescut şi educat aici şi cred că în ipoteza că voi fi europarlamentar voi putea să aduc un aport susţinut la dezvoltarea oraşului şi ţării mele”, spune prim-vicepreşedintele PNL Timiş Viorel Coifan.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor