Nume celebre pe scenele FEST-FDR 2018: Marcel Iures, Maia Morgenstern, Florin Piersic jr. si multi altii

De A. M. A.
Reactualizat la:
Nume celebre pe scenele FEST-FDR 2018: Marcel Iures, Maia Morgenstern, Florin Piersic jr. si multi altii
© Foto: Teatrul Național Timișoara
Tema festivalului în acest an este „Involuție – Evoluție – Revoluție”. În perioada 5 – 13 mai va avea loc cea de a XXIII-a întâlnire cu cel mai important festival de dramaturgie și teatru românesc. Teatrul Național din Timișoara a pregătit pentru public o nouă ediție a consacratului Festival European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Timișoara.

„Secțiunea FDR s-a construit în jurul spectacolului pe text de teatru românesc. Selecționerul Oana Borș a urmărit pentru anul acesta concentrarea pe scenele Teatrului Național din Timișoara a unei suite de spectacole valoroase pe texte românești contemporane, dezvoltate pe coordonatele date de tema festivalului. Selecția de anul acesta a acordat o atenție specială spectacolelor realizate de companii independente de teatru. În egală măsură, Naționalul timișorean va reuni nume consacrate și nume emergente ale teatrului românesc – dramaturgi, regizori, actori, dintre care amintim doar câteva: Mihaela Michailov, Alexandru Popa, Csaba Székely, George Ștefan, Bogdan Theodor Olteanu, Luminița Țîcu, Vlad Zamfirescu, Radu Apostol, Radu Alexandru Nica, Catinca Drăgănescu, Ándi Gherghe și alții”, transmit reprezentanții Teatrul Național din Timișoara.

FEST este o sărbătoare a spectacolului în aer liber. Spectacolele de teatru, de acrobații, de pantomimă și de păpuși vor fi completate de concertul Subcarpați. La Timișoara vor avea loc spectacole-reper pentru spectacologia europeană contemporană, create de companii și de artiști din prima linie a teatrului european: Luk Perceval, Milo Rau, Schaubühne Berlin, dar și a dansului contemporan, prin prezențe consacrate – Gigi Căciuleanu, Pál Frenak, Compagnie Zahrbat. De asemenea, nume celebre vor urca pe scenele festivalului: Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Florin Piersic jr. și nu numai.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile de bilete ale Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic). Studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50% din prețul biletelor, iar elevii beneficiază de o reducere de 75% . De asemenea, biletele vor putea fi achiziționate și online.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor