Numarul locurilor de munca din zona de Vest nu va mai creste in perioada urmatoare

De Marcel Hoster
5Comentarii
Numarul locurilor de munca din zona de Vest nu va mai creste in perioada urmatoare
© Tion: Numarul locurilor de munca din zona de Vest nu va mai creste in perioada urmatoare
Dorinţa firmelor din zona de Vest a României de a angaja noi oameni a scăzut mult înaintea ultimelor luni din acest an. Conducătorii de firme nu mai sunt la fel de optimişti la acest capitol, chiar mai mult unii se gândesc la restructurări de personal.

Optimismul şefilor de societăţi comerciale din zona de Vest a României scade atunci când vine vorba de angajarea de noi oameni. Doar 20% dintre angajatorii din regiune, intervievaţi în cadrul sondajului efectuat de una dintre cele mai importante societăţi din domeniul plasării de forţă de muncă de pe piaţa românească, au anunţat că vor să angajeze personal nou în trimestrul 4 al acestui an. Din păcate, alţi 13% dintre patronii din zonă, participanţi la sondaj, au declarat că vor chiar să renunţe la o parte dintre angajaţi.

Situaţia este aproape similară şi la nivel naţional, datele anchetei statistice arată că 19% dintre respondenţi planifică noi angajări, iar 13% să dea oameni afară. O veste bună e că noile angajări sunt estimate că vor avea loc în domeniul industriei prelucrătoare şi extractive, deci în producţie nu în servicii. Cel mai mare declin se înregistrează în domeniul construcţiilor, aici situaţia este tot mai dificilă, semn că acest domeniu nu mai merge la fel de bine în ultimii ani.

„Este mai degrabă posibil ca proximele alegeri parlamentare, ce ar putea, așa cum s-a mai întâmplat, să ducă și la schimbări de politici, să inducă o abordare mai precaută, de expectativă” a declarat Corina-Bianca Gonteanu, director Strategic de Marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup, compania care a realizat sondajul.

Revenind la regiunea de Vest, datele arată că intenţiile de angajare de personal nou sunt cu 8 procente mai mici decât în trimestrul trecut, respectiv cu patru puncte procentuale mai mici decât anul anterior.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor