Numarul locuintelor care se incadreaza la pret in programul Prima Casa este in crestere

De M. Hoster
Numarul locuintelor care se incadreaza la pret in programul Prima Casa este in crestere
Dacă la lansare programul Prima Casă a dus la creşterea preţurilor pe piaţa imobilelor, iată că criza a condus la scăderea preţurilor şi o readaptare a ofertei la posibilităţile existente la nivel de oferte. Statistic, aproape jumătate din apartamentele scoase pe piaţă în Timişoara se încadrează în prezent în categoria de 60.000 de euro cerută de program.

Conform unei analize realizate de Imobiliare.ro, în cei patru ani care au trecut de la adoptarea programului Prima Casă, oferta pe segmentul apartamentelor care se încadrează în 60.000 de euro a crescut considerabil. Dacă în iunie 2009, erau vizate cu precădere apartamentele vechi cu două camere, după patru ani, oferta include chiar şi un număr impresionant de case, 22% din oferta de case vechi, care se încadrează în limita bugetului impus de către stat. În Timişoara 48% dintre apartamentele scoase la vânzare se încadrează în buget, în timp ce la case acest nivel este atins de 9 procente din totalul casleor oferite la vânzare.

O adaptare majoră a ofertei de apartamente la criteriile programului guvernamental poate fi observată în marile oraşe ale ţării. Astăzi, 62,5% din apartamentele vechi scoase la vânzare la nivel naţional sunt compatibile cu programul guvernamental. Mai mult, 42% din oferta totală de apartamente noi la nivel naţional se încadrează în prezent în suma de 60.000 de euro, poziţia de lider fiind împărţită de Iaşi şi Cluj (64% din totalul apartamentelor noi), la polul opus fiind Braşovul cu 30% din oferta de pe acest segment. În Timişoara şi Constanţa 48%, respectiv 50% din apartamentele noi se încadrează în limita a 60.000 de euro.

În ceea ce priveşte oferta de case, lucrurile au avansat considerabil, astfel încât 22% din totalul anunţurilor reprezentând case vechi si 9% din cele care au ca obiect vânzarea caselor noi au un preţ de strigare de cel mult 60.000 de euro. Cele mai multe astfel de proprietăţi se găsesc la Iaşi, unde 40% din oferta de case vechi, respectiv 20,5% din cea de case noi se încadrează în suma amintită. Pe ultimele locuri fiind Cluj-Napoca şi Braşovul cu mai puţin din 5% din ofertă. În acelaşi timp, 18% din casele vechi scoase la vânzare în Constanţa şi 9% din cele de pe piaţa din Timişoara au un preţ mai mic sau egal cu 60.000 de euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor