Numarul de prelevari de organe in scadere la Spitalul Judetean din Timisoara

De M.S.
Numarul de prelevari de organe in scadere la Spitalul Judetean din Timisoara
Numarul de prelevari de organe in scadere la Spitalul Judetean din Timisoara
Dacă în prima jumătate a anului 2011 la Spitalul Judeţean din Timişoara au avut loc 14 prelevări de organe, în aceeaşi perioadă din 2012 numărul a scăzut până la cinci prelevări. Vezi ce spun specialiştii despre motivele scăderii şi ce soluţii vor adopta!

Dacă anul trecut la Spitalul Judeţean din Timişoara numărul de prelevări de organe îl depăşea pe cel din 2010, în acest an se înregistrează o scădere. „S-a constatat o scădere a prelevărilor de organe faţă de anul trecut. În primele 6 luni din anul trecut am avut 14 prelevări de organ, iar de la începutul acestui până în prezent sunt cinci. Noi am avut secţia de Terapie Intensivă închisă aproape un an de zile pentru reamenajare şi nu am putut interna toţi pacienţii care ar fi fost de Terapie Intensivă şi aici mă refer la cei care ar fi trebuit să vină din diverse zone ale ţării, din Carasebeş sau Lujoj, ei fiind trimişi către alte spitale judeţene, acestea este unul dintre aspecte. În al doilea rând, o dată cu dezvoltarea spitalelor din zonă, ei nu mai trimit pacienţii în stare foarte gravă către Spitalul Judeţean Timişoara, ci îi tratează acolo, la Deva,la Petroşani, etc. şi în aceste condiţii pacienţii nu mai ajung la Timişoara. Una dintre soluţii ar fi să facem idenficarea şi prelevarea acolo unde pacienţii se află şi nu mai ajung către Timişoara. Aceste soluţii se vor discuta la Bucureşti şi se vor lua anumite măsuri în continuare. La nivel naţional anul acesta este o stagnare a activităţii”, ne-a spus Dan Ilincariu, Coordonatorul comisiei de Transplant din Spitalului Judeţean Timişoara. Atât reprezentanţii Clinicii ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara, cât şi cei ai Asociaţiei Beneficiarilor de Transplant din Vest fac o serie de campanii de informare pentru cetăţeni despre importanţa donării. „Prelevarea de organe este foarte benefică pentru persoanele care se află pe listele de aşteptare şi nu sunt puţine, din păcate. Numai în zona de vest sunt aproximativ peste 620 de cazuri de transplant renal, înafară de cele de cord şi cele hepatice care se fac la Târgu-Mureş şi Bucureşti. Cei care îşi dau acordul fac un mare bine pentru aceste persoane pentru că de la persoana se salvează cel puţin patru vieţi şi ale patru vieţi se pot remedia, şi anume transplantul de ţesuturi, de ligamente, de piele şi inclusiv cornee”, ne-a spus Gheorghe Berinde, presedinte Asociaţia Beneficiarilor de Transplant din Vest. În anul 2011 în Timişoara au avut loc 19 prelevări, în 2010 15, în vreme ce în 2009 au avut loc numai trei prelevări de organe.

Record de prelevari de organe la Spitalul Judetean Timisoara

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor