Nu-ti controlezi focul platesti

Nu-ti controlezi focul platesti
Arderea miriştilor, a stufărişului şi a vegetaţiei ierboase, fără respectarea legii, se sancţionează conform art. 96 alin.(1) pct.9 din O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.265/2006 cu modificările ulterioare, cu amendă contravenţională de la : 3.000 la 6.000 de lei (RON) pentru persoane fizice şi respectiv 25.000 la 50. 000 de lei (RON) pentru persoane juridice.

Având în vedere impactul pe care îl pot avea incendierile de miristi în scopul degajării suprafeţelor de resturile rămase după recoltare şi arderile necontrolate a diverselor materiale, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timis  avertizează toţi deţinătorii de terenuri agricole, cu orice titlu, cu privire la interzicerea arderii miriştilor, tufărişurilor sau vegetaţia ierboasă fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, (ART. 94 lit.n din OUG nr. 195/ 2005 cu modificările şi completările ulterioare).
Totodată, arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
Importanţa respectîrii prevederilor legale este subliniată de asemenea ca şi caracter preventiv, pentru prevenirea unor eventuale accidente de circulaţie datorate scăderii vizibilităţii în timpul incendierii miriştilor.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se efectuează conform art.97 (1) de comisari şi persoane împuternicite din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi de autorităţile administraţiei publice locale şi personalul împuternicit al acestora, conform atribuţiilor stabilite prin lege.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !