Nu se mai timbrează pâinea

Pâine
Pâine
Timbrarea pâinii este utilă în cazul în care cineva se ocupă şi de control, însă cei de la Garda Financiară spun că ei nu au oameni suficienţi şi nu pot monitoriza cei peste 8.000 de producători din sectorul panificaţiei.

La sfârţitul lunii iunie, ideea de timbrare a pâinii, strârnea în rândul reprezentanţilor patronatului de morărit o amplă discuţie. Argumentul autorităţilor că timbrarea ar contribui la diminuarea evaziunii fiscale din sectorul panificaţiei, a fost combătut de cei din patronat prin faptul că mai eficientă este reducerea fiscalităţii. De asemenea, s-a subliniat faptul că timbrarea ar implica scumpirea pâinii.

Pentru a găsi o soluţie, cei din patronat au propus personalizarea pâinii, măsură ce ar putea asigura trasabilitatea produsului, fără costuri suplimentare.

Personalizarea pâinii este utilă, consumatorul poate afla date suplimentare despre producător, în timp ce timbrarea presupune costuri de până la 1000 de lei/pâine”, declara preşedintele Rompan, Aurel Popescu.

Până în prezent, autorităţile nu au hotărât nimic, astfel încât producătorii de pâine trebuie să respecte vechile reguli. Astfel, pâinea ambalată trebuie să fie etichetată cu date complete despre furnizor, producător,etc. În cazul pâinilor neambalate, aceste date trebuie să se regăsească în magazin, astfel încât consumatorul să ştie ce produs cumpără.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor