Nu s-au înţeles… încă

Nu s-au înţeles… încă
Avocatul poliţistului care l-a dat în judecată pe fotbalistul Cosmin Contra, acuzându-l că l-ar fi bătut, Florin Kovacs, susţine că internaţionalul român s-ar fi răzgândit asupra sumei convenite cu clientul său, însă Contra neagă, afirmând că aşteaptă telefonul avocatului.

Avocatului poliţistului, Florin Kovacs, a declarat, joi, că i-a cerut lui Contra suma de 100.000 de euro, fotbalistul a oferit doar 20.000 de euro, după care s-a ajuns la un acord, Contra urmând să îi plătească clientului său 30.000 de euro.

Kovacs susţine însă, că, după câteva ore, Contra s-ar fi răzgândit, spunând că nu va plăti mai mult de 25.000 de euro.

“La refuzul meu de a accepta o altă sumă, mi-a relatat că oricum îl costă mult mai puţin pentru a-şi susţine acest proces, din punctul meu de vedere nelegal, decât să ne plătească despăgubiri, ceea ce m-a înfuriat foarte tare şi vom cere instanţei să se pronunţe şi sub acest aspect. Dumnealui se bazează pe faptul că poate influenţa într-un mod nelegal curtea instanţei prin intermediul diverselor persoane care sunt în anturajul dumnealui. Cred că ăsta a fost scopul declaraţiei sale. Dar eu aştept soluţia Tribunalului”, a spus Kovacs.

La rândul său, Cosmin Contra a dezminţit, joi, prin telefon, declaraţiile avocatului.

“El a oferit o sumă, eu am oferit alta, în principiu a fost de acord, a zis că mă sună, nu m-a mai sunat. Aştept şi până astăzi telefonul domnului Kovacs. Dacă domnul Kovacs aduce acuze atât de grave, o să deschid un alt proces împotriva lui ca să probeze că eu am spus că aş putea să cumpăr sau mă gândesc să cumpăr pe cineva în România. Eu am încredere în justiţia română”, a spus Cosmin Contra.

Cosmin Contra s-a prezentat, joia trecută, la audieri la Tribunalul Timiş, care judecă recursul făcut de fotbalist împotriva sentinţei Judecătoriei Timişoara de a-l condamna la un an de închisoare cu suspendare pentru loviri şi alte violenţe. Înfăţişarea din 27 martie de la Tribunalul Timiş este prima, iar Contra a declarat în faţa instanţei că regretă şi îi pare rău pentru ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani.

Fotbalistul Cosmin Contra şi poliţistul pe care l-ar fi bătut au declarat, joia trecută, la audierile de la Tribunalul Timiş ce judecă recursul făcut de fotbalist împotriva sentinţei Judecătoriei Timişoara de a-l condamna la un an de închisoare cu suspendare, că vor să se împace.

După două ore de audieri, în cadrul cărora Contra a spus în repetate rânduri că regretă ce s-a întâmplat, cei doi au fost de acord să se împace, iar avocatul părţii vătămate, Florin Kovacs, a cerut un termen până pe 21 aprilie ca să ajungă la o înţelegere.

La ieşirea din sală, Cosmin Contra declara că are ocazia să-i ceară personal scuze poliţistului pentru ce s-a întâmplat. Întrebat fiind ce sumă este dispus să ofere, Contra spunea că nu ştie şi, dacă nu se va ajunge la o înţelegere, va lăsa instanţa să se pronunţe.

La rândul său, avocatul părţii vătămate declara, după audieri, că vor aştepta să vadă ce sumă oferă fotbalistul drept daune morale, el mergând pe cererea iniţială, de zece milioane de lei. Florin Kovacs preciza că, în cazul în care nu se cade la învoială, procesul va continua.

Fotbalistul Cosmin Contra, component al echipei spaniole Getafe, a fost condamnat, în decembrie 2007, de Judecătoria Timişoara, la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că în iunie 2006 a bătut un poliţist. Potrivit sentinţei Judecătoriei, Contra a fost obligat şi la plata a zece mii de lei, reprezentând daune morale şi materiale. Petru Antoniu Rusu Aspru, avocatul angajat de fotbalistul Cosmin Contra în procesul cu poliţistul care susţine că a fost agresat de internaţionalul român, declara că “sunt o grămadă de lacune în dosar”, precizând că a făcut deja recurs la sentinţa dată de prima instanţă.

Avocatul considera că încadrarea faptei lui Cosmin Contra este prea drastică faţă de dovezile existente la dosar. “Este o soluţie dată de prima instanţă. Recursul este declarat deja. Nu este o soluţie finală. Sunt o grămadă de lacune în dosar. Nu au fost audiaţi martori şi are o încadrare mai mare decât s-a probat până acum”, declara avocatul jucătorului.

În iunie 2006, Cosmin Contra a fost acuzat de un poliţist că i-ar fi spart nasul şi gura, într-un scandal. Adrian Beleiu, agent la Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara, a declarat, după incident, că i-a lovit uşor maşina soţiei fotbalistului, iar Contra, chemat în ajutor, s-ar fi enervat peste măsură şi l-ar fi lovit. Fotbalistul s-a apărat, spunând că poliţistul i-a înjurat copiii şi soţia şi că trebuie să dovedească faptul că l-ar fi bătut.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor