Nu raspundeti instiintarilor de rambursare de impozit!

Nu raspundeti instiintarilor de rambursare de impozit!
Hoţii de informaţii confidenţiale devin tot mai inventivi. Ultima găselniţă inventată în domeniul phishing se foloseşte de numele Ministerului Finanţelor Publice. Instituţia a fost vizată zilele acestea de un atac informatic de tip phishing.

Astfel, unor instituţii şi societăţi comerciale le-au fost transmise din partea „M.F.P. – Biroul de plăţi pentru persoane fizice”, e-mail-uri prin care erau înştiinţaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit, drept pentru care contribuabililor li se solicita completarea unui formular conţinând date personale, privitoare la contul bancar, card bancar şi alte asemenea informaţii confidenţiale.

Domeniul de web al Ministerului Finanţelor Publice este www.mfinante.gov.ro. În plus, Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii în domeniul rambursării de impozite şi taxe, am aflat de la Mircea Călin, director al Direcţiei de Finanţe Timiş. În cadrul acestei structuri nu exista „Biroul de plăţi pentru persoane fizice” menţionat în e-mailul tip phishing.

Direcţia de Finanţe Timiş şi administraţiile fiscale teritoriale din subordinea sa îi atenţionează pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mailuri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor carora le sunt adresate. Ataşat acestui material aveţi ataşată o copie a unei asemenea adrese de tip phishing, trimisă prin e-mail în numele Finanţelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor