„Nu am nimic de ascuns”

3Comentarii
Fostul preşedinte al FC Bihor, Alexandru Sătmăreanu
Fostul preşedinte al FC Bihor, Alexandru Sătmăreanu
Fostul preşedinte al FC Bihor, Alexandru Sătmăreanu, a ajuns luni la Oradea şi a avut neplăcuta surpriză să vadă că în toată presa a devenit personaj principal în urma conferinţei de presă organizate de prefectul Ilie Bolojan.

Sătmăreanu se disculpă şi spune că stă la dispoziţia organelor de anchetă. „Mă miră că domnul prefect spune că s-a făcut o gaură de 10 miliarde de lei la club. Directorul economic spune că nu lipsesc, ci doar nu au fost decontaţi. Nu ştiu la ce se referă prefectul, eu ştiu doar că am respectat regulamentul intrern aprobat de AGA. Toate deciziile luate au fost aprobate de Comitetul Director sau AGA. Să vină DNA, să vină cine vrea, eu mă consider curat”, spune Sătmăreanu.

„Plătesc hotelul”

Ex-preşedintele recunoaşte că a încălcat prevederea prin care trebuia să se încadreze în suma de 200 de euro pe lună pentru a-şi închiria apartament. „Nu am găsit chirie şi am preferat să stau la hotel. Dacă asta e problema la FC Bihor, că am stat eu la hotel, nu am nimic împotrivă, să-mi facă nota de plată şi o să plătesc. Dar dacă aş fi cerut şi eu dobândă pentru banii cu care am împrumutat clubul, aş fi putut închiria un etaj la hotel”, parează Sătmăreanu.

Chestionat în privinţa banilor negri pe care se spune că i-ar fi primit împreună cu impresarul Ionel Codoban de la Oţelul Galaţi pentru cedarea jucătorilor Vâtcă, Stan şi Gado pe sume modice, Sătmăreanu s-a disculpat: „Cine a luat bani negri? Eu în nici un caz. Trebuie dovedit acest lucru. La mine în cont nu a intrat nici un ban. Codoban e impresar şi a treaba lui cum îşi câştigă banii”.

„Contract normal”

Fostul preşedinte afirmă că nu a luat nici o primă de instalare. „Aveam contract 3.700 euro pe lună, un contract normal, aprobat de AGA, dacă ne gândim că Ion Marin a avut 3.200 euro sau Marcel Iancu 3.500 euro. De fapt, aşa de puţini bani pe lună nu am luat demult. Până acum am primit doar 6.000 de euro cuveniţi din primele de joc, lucru legal, prevăzut în regulamentul intern pe anul 2005/2006. Mai am de primit salariile şi o parte din banii cu care am creditat clubul, suma totală fiind de circa 93.000 euro”, susţine Sătmăreanu.

„Regret că am venit”

Sătmăreanu a mai spus că „nu am avut drept de semnătură. Au avut drept să semneze doar vicepreşedintele Sandor şi directorul economic”. Cu toate acestea, a recunoscut că a semnat „doar avansul dat jucătorilor Mijanovic şi Strapak”.

Fostul preşedinte a precizat că îşi va lua consultanţă juridică şi va decide cum va acţiona în continuare. „Sunt acuze extrem de grave şi aştept ca ele să fie probate. Nu accept să îmi fie denigrată imaginea. Am o reputaţie imaculată şi acum regret că am acceptat să vin preşedinte la FC Bihor. Aici sunt prea multe lupte politice, care afectează clubul. De asemenea, sunt suspiciuni mari: dacă câştigi meciul l-ai cumpărat, iar dacă ai pierdut, l-ai vândut. Nicicum nu e bine”.

Nu rămâne decât ca în continuare organele abilitate – fie că este vorba de Poliţie, DNA, ANAF sau Curtea de Conturi – să cerceteze documentele şi să facă lumină la FC Bihor. Contribuabilii, care sunt de fapt adevăraţii acţionari ai clubului, au dreptul să afle ce s-a făcut cu banii publici şi cine sunt vinovaţi de cheltuirea defectuoasă a lor.

Teodor Biriş3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor