Noutati la gradinitele din Timis: copiii pot fi inscrisi de la doi ani

De M.S.
În Timiş au început înscrierile la grădiniţă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au decis ca din acest an să permită înscrierea la grădiniţă şi a copiilor care nu au împlinit încă vârsta de trei ani.

Înscrierea copiilor la grădiniţă se face până în data de 30 aprilie, după o procedură standard. În 7 mai se afişează reazultatele. În acest an reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş spun că în grădiniţe se vor putea înscrie şi copiii de doi ani.

„Motivele sunt diverse începând de la preocuparea părinţilor pentru a duce copiii la grădiniţă de la o vârsta fragedă pentru că aşa cum ştim concediul de îngrijire al copilului a scăzut cu un an. Suntem în etapa în care respectăm Legea Educaţiei Naţionale, pentru ca educaţia antepreşcolară să devină una dintre componentele importante ale învăţământului preşcolar, coborând astfel limita de vârstă, permiţând unităţilor să înscrie copii în grupa mică între 2 şi 3 ani”, a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Înscrierea se va face la solicitarea părinţilor şi în funcţie de locurile disponibile în unităţile de învăţământ, iar prioritate vor avea copii care au deja trei ani împliniţi. „Sunt pregătite cadrele didactice pentru această perspectivă pentru că şi în anii trecuţi şcolari, chiar dacă nu era o chestiune oficială, directorii unităţilor de învăţământ preşcolar şi educatoarele înscriau astfel de copii şi am vrut să oficializăm pentru că demersul este unul pozitiv în favoarea părintelui”, a mai spus Marin Popescu.

La nivelul judeţului Timiş există peste 5000 de locuri disponibile în grădiniţe şi se vor forma 246 de grupe.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !