Noul Cod Rutier riscă să fie amânat

3Comentarii
Trafic
Trafic
Degringoladă între conducători auto, poliţişti dar mai ales candidaţii de la şcolile de şoferi. Noul Cod Rutier, spaima şoferilor şi a pietonilor, care ar trebui să mai domolească situaţia gravă de pe şoselele patriei, riscă să fie amânat.

Legal, acesta trebuia pus în aplicare din 21 septembrie, însă nu există Normele de Aplicare ale acestuia. Regulamentul a suferit o serie de modificări, urmând să fie studiat de o comisie specială de la Guvern, în 20 septembrie.

“Noi ne-am pregătit să aplicăm legea cu data de 21. Agenţii de circulaţie sunt pregătiţi. Ei au primit inclusiv noile procese verbale, pe care apare sistemul de puncte de amenda şi puncte de penalizare”, a afirmat inspectorul Florin Bolbos, de la Biroul Drumuri Europene şi Naţionale Timişoara.

Mulţi timişoreni s-au înghesuit să-şi programeze examenele pentru obţinerea permisului auto la sfârşitul săptămânii trecute, pentru că fuseseră anunţaţi că examinările vor fi sistate. Comisarul Dan Jurcă, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor a afirmat că, în cursul zilei de ieri, a fost informat de la Bucureşti că examinările candidaţilor la şcolile de şoferi nu vor fi sistate, urmând ca acestea să-şi urmeze cursul normal.

Acesta a mărturisit că în discuţie se află un proiect de modificare a modului în care se vor derula examinările, însă acesta va fi pus în discuţie doar peste şase luni. Legat de Noul Cod Rutier, există însă un amendament care se referă la ricicarea ştachetei pentru categoriile C şi E, unde candidaţii să nu aibă mai puţin de 21 de ani, precum şi obţinerea unei categorii pe zi.

“Amendamentele care vor fi luate în discuţie în 20 septembrie nu se referă strict la circulaţie. Este vorba de anumite modificări la sistemul de examinări auto ale candidaţilor. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în 20 septembrie, la şedinţa de Guvern” – comisar-şef Filip Stancu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor