Noul Cod Rutier aşteaptă iarna

Trafic
Trafic
Candidaţii timişoreni la şcolile de şoferi, care efectiv au asaltat Biroul de Examinări din Timiş, pot răsufla uşuraţi pînă la iarnă.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor de amânare a termenului de intrare în vigoare a noilor reglementări rutiere, hotărând ca dispoziţiile Codului Rutier să intre în vigoare la 1 decembrie 2006. “Decizia a fost luată la propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a arătat că este necesară o perioadă pentru asigurarea pregătirii profesionale şi un exerciţiu de comunicare pentru a aduce la cunoştinţa opiniei publice modificările legislaţiei rutiere”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Oana Marinescu.

Prevederea a fost reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, care include şi modificările aduse de Executiv, în urmă cu două săptămâni, pentru simplificarea unor proceduri în domeniu. La acea dată, Guvernul a decis, tot prin ordonanţă de urgenţă, că autovehiculele nu vor mai fi radiate în momentul vânzării, urmând să fie înmatriculate permanent, iar numărul de înmatriculare va rămâne neschimbat dacă vânzătorul şi cumpărătorul ajung la o înţelegere. Actul normativ aprobat ieri se referă şi la introducerea procedurii de constatare amiabilă a accidentului de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale. O altă prevedere nouă se referă la reglementarea utilizării, pe autostrăzi, a benzii de urgenţă.

Astfel, este interzisă utilizarea acesteia pentru circulaţia sau staţionarea nejustificate. Sancţiunile sunt patru-cinci puncte amendă, la care se adaugă trei puncte penalizare pe carnet. Comisarul Dan Jurcă, şeful Serviciului Înmatriculări şi Permise Auto, a afirmat că în Timiş examinările nu au fost sistate, ele fiind continuate pe codul vechi.
Sabin Cercel
sabin.cercel@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor