Noul an universitar a inceput cu ceremonii separate la fiecare dintre facultatile Universitatii Politehnica Timisoara

De Marcel Hoster
1Comentariu
Noul an universitar a inceput cu ceremonii separate la fiecare dintre facultatile Universitatii Politehnica Timisoara
© foto: UPT
De luni, cele zece facultăți ale Universității Politehnica Timișoara sunt din nou la lucru, pe rând acestea organizând deschiderea noului an de învățământ. UPT a primit în rândurile sale peste 2800 de noi membri, studenți în anul I.

Prima facultate care a deschis seria festivităților, încă de la ora 9, a fost cea de Automatică și Calculatoare. Sutele de studenți ai facultății, reuniți la Casa Tineretului, mulți dintre ei veniți din alte județe, au primit felicitările rectorului UPT, Viorel Șerban, pentru alegerea făcută.

Studenții au aflat despre facilitățile de care vor putea beneficia în perioada de studii, atât în ceea ce privește componenta didactică, baza materială de invidiat, cât și componenta culturală sau cea sportivă. Tot alături de studenții de la Automatică s-a aflat şi primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care este și cadru didactic al facultății.

Festivitățile de deschidere a anului academic au continuat și la celelalte facultăți. Membrii conducerii universității, invitații speciali, printre care ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, Ralf Krautkramer, Consul General al Germaniei la Timișoara, Cosmin Brânzan, consulul onorific al Franței la Timișoara, directori ai unor mari companii din Timișoara cu care UPT are încheiate acorduri de colaborare au adresat, cu toții, felicitări studenților pentru alegerea pe care au făcut-o, îndemnându-i să depună toate eforturile pentru dezvoltarea lor profesională, pentru că economia are nevoie de specialiști bine pregătiți, spunându-le totuși să nu uite nici distracția specifică vârstei și studenției.

Reprezentanții firmelor prezente la festivități au oferit premii celor mai buni studenți din anul precedent și au prezentat beneficiile pe care le vor avea studenții în ceea ce privește practica pe perioada studiilor sau angajarea, după absolvire. Aceștia au subliniat că, după finalizarea studiilor, nu trebuie să plece din țară, pentru că e nevoie de ei aici, unde pot găsi nenumărate oportunități de dezvoltare profesională și personală.

La final, ”bobocii” au fost preluați de reprezentanții ligilor studențești, care să le ghideze primii pași în ceea ce înseamnă viața de student la Universitatea Politehnica Timișoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor