Norocosii taxei pe poluare sunt asteptati la Finante pana la inceputul lunii martie

3Comentarii
Norocosii taxei pe poluare sunt asteptati la Finante pana la inceputul lunii martie
Cine a comandat autoturismul visat înainte de sfârşitul anului mai poate încă beneficia de vechea taxă pe poluare, la valoarea mai mică practicată anul trecut. Cei care au luat cu asalt sediile RAR în ultimele zile ale anului 2010 sau au obţinut dovada înmatriculării provizorii înainte de 31 decembrie sunt, de asemenea, posibilii beneficiari ai taxei la o valoare mai mică.

Data limită pentru depunerea actelor şi a solicitării de plată la vechea valoare este 3 martie, inclusiv.

Începând cu data de 1 ianuarie 2011 a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 118 din 23 decembrie 2010 privind modificarea şi completarea Ordonanţei pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. Conform noilor prevederi, pentru autovehiculele achiziţionate în vederea înmatriculării în România înainte de data de 31 decembrie 2010 şi care nu au fost înmatriculate în România până la data de 1 ianuarie 2011 se aplică nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule prevăzut în vechea formulă, în vigoare pana la data de 1 ianuarie 2011.

Pentru a beneficia de această prevedere, solicitanţii pe numele cărora urmează a se înmatricula autovehiculul trebuie să fi efectuat achiziţia acestuia în vederea înmatriculării, să prezinte autorităţii fiscale o cerere de calcul al taxei în vechea formă, având posibilitatea de a completa documentaţia în termen de maxim 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, am aflat de la Mircea Călin, director executiv al Direcţiei de Finanţe Timiş.

În categoria autovehiculelor achiziţionate în vederea înmatriculării în România  înainte de 31 decembrie 2010 şi care nu au fost înmatriculate până la data intrării în vigoare a acestei ordonanţe se includ autovehiculele pentru care a fost lansată comanda fermă anterior datei de 31 decembrie 2010 şi pentru care se face dovada plăţii integrale sau a unui avans.

De asemenea, mai sunt incluse autovehiculele ce au fost introduse în ţară şi pentru care se face dovada cu carnet TIR/CMR/CIM şi/sau dovada radierii din ţara de provenienţă, documentele fiind emise înainte de 31 decembrie 2010, maşinile pentru care s-a eliberat dovada de înmatriculare provizorie de către autorităţile din ţara de provenienţă a autovehiculului, emisă înainte de 31 decembrie 2010.

Pentru a beneficia de nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule conform vechilor valori, contribuabilii pot completa documentaţia necesară calculului taxei până la data de 3 martie 2011, inclusiv.

M. H.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor