Norme noi pentru comercializarea cărnăă

Carne
Carne
Marca de sănătate pentru carnea proaspătă trebuie să poarte o cruce în diagonală, constituită din două linii drepte care se intersectează la centrul ştampilei, iar informaţia trebuie să rămână vizibilă.

Ordinul emis de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA), transpune în legislaţia naţională normele europene referitoare la sănătatea animală care reglementează toate etapele de producţie, procesare şi distribuţie pe teritoriul Comisiei Europene. Potrivit prevederilor europene, statele membre trebuie să se asigure că operatorii din sectorul industriei alimentare nu provoacă răspândiri ale bolilor transmisibile la animale.

Astfel, produsele nu pot fi comercializate dacă provin dintr-un teritoriu supus unor restricţii de sănătate animală. Acesta este motivul pentru care, în continuare, România are interdicţie de a exporta carne de porc, deoarece pe teritoriul ţării mai există focare de pestă porcină.

Din cele 570 de focare de pestă porcină care au apărut de la începutul anului pe teritoriul ţării, mai sunt active 124 de focare în 75 de localităţi, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA).

Autorităţile veterinare din România au cerut UE permisiunea de a continua vaccinarea porcilor din gospodăriile individuale, ceea ce va duce la menţinerea interdicţiei de export pentru producătorii români de carne de porc, după aderare. Răspunsul Uniunii Europene este aşteptat în jurul datei de doi octombrie.

În ceea ce priveşte exportul de carne de pasăre, la începutul lunii septembrie, Autoritatea Vetrinară a anunţat că se poate relua exportul de carne de pasăre şi de produse din carne de pasăre. Această măsură este valabilă doar pentru 16 judeţe din ţară, anume Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu şi Timişoara. Interdicţia de a exporta carne de pasăre a fost impusă României în luna octombire a anului trecut, din cauza gripei aviare.

Potrivit raportului de ţară din 26 septembrie, dacă România nu este pregătită înainte de aderare în ceea ce priveşte siguranţa alimentară, Comisia va aplica măsuri, pentru a se asigura că pe piaţa comunitară nu vor intra produse riscante.

După aderare, pentru a comercializa produse în Comunitatea Europeană, agenţii economici trebuie să prezinte un certificat veterinar, care să ateste că sunt îndeplinite cerinţele de sănătate animală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor