Nokia Romania a fost desemnata locatia cu cele mai bune proiecte de responsabilitate sociala din cadrul corporatiei

1Comentariu
Nokia Romania a fost desemnata locatia cu cele mai bune proiecte de responsabilitate sociala din cadrul corporatiei
Nokia Romania se implică masiv în acţiunile de responsabilitate socială, fiind desemnată şi locaţia cu cele mai bune proiecte de CSR din Nokia. De la investiţii în educaţie până la acţiuni de ecologizare, proiectele de CSR ale Nokia Romania s-au mulat cel mai bine pe cele trei direcţii prin care Nokia investeşte în comunitate: “Connecting the Unconnected” prin proiectele de colaboarare cu sistemul educaţional şi parteneriate cu universităţile de profil, “Empowering Women” prin contribuţii de lungă durată în mentoratul studentelor şi tinerelor liceence şi “Saving Lives” prin organizarea de donări de sânge din partea a 300 de angajaţi Nokia România în 2017 şi colaborarea cu registrul de celule stem.

csr-projects-pic

Activităţile de ecosistem din cadrul Nokia România au cuprins echiparea cu laboratoare a şapte universităţi din Timişoara, Arad, Cluj şi Bucureşti, susţinerea de cursuri şi laboratoare de către profesionişti din cadrul companiei în colaborare cu Facultatea de Automatică şi Calculatoare, a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Politehnicii, a Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Timişoara, a Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor, ogranizarea de discuţii tehnice în cadrul diferitelor târguri de muncă la care Nokia a participat în calitate de angajator de top în zona de vest a ţării, iniţierea mai multor elevi din licee cu profil tehnic prin tururi ghidate şi discuţii tehnice în noul spaţiu Nokia, cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul telecomunicatiilor din ţară.

ecosystem

De curând s-a lansat în cadrul Nokia Campus un curs săptămânal CoderDojo pentru copii şi există o participare intensă în organizarea de activităţi pentru elevi în cadrul programului Şcoala Altfel. Pe lângă aceste proiecte de coeziune academică, activităţile de responsabilitate socială în cadrul Nokia au avut parte de o mobilizare în masă pentru a ajuta familii dezavantajate sau afectate de anumite cataclisme, pentru a curăţa zona din cadrul Nokia Campus după furtuna care a afectat vestul ţării, s-au donat zeci de litri de sânge pentru a da şansa la viaţă, s-a deschis o campanie pentru donarea de celule stem, s-a alergat pentru obţinerea de burse pentru copii din familii fără posibilităţi şi s-a contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor din spitalele de copii din oraş.

 

blooddonation

begarivercleaning

În acelaşi timp, Nokia România s-a implicat masiv în proiectul Capital Filles, un program de talie internaţională prin care mai multe tinere sunt mentorate de către angajatele companiei pentru a le asigura acces la o educaţie superioară şi pentru a le încuraja să evolueze în domeniul tehnic.

capitalfilles

Comunitatea formată în jurul acestor proiecte de CSR în Nokia România a scos la iveală un mesaj simplu dar conturat într-o societate care, în general, rămâne pasivă la problemele de mediu şi sociale. Sub sloganul “Nouă ne pasă”, Nokia România a ridicat nivelul foarte sus, după cum s-a exprimat Rajeev Suri, CEO Nokia. În acest mod, Nokia România a arătat că are angajaţi cărora le pasă de comunitatea în care îşi desfăşoară activităţile şi că este o companie care continuă să conecteze tehnologii şi comunităţi prin acţiuni de coeziune umană şi pasiune pentru schimbare în mai bine.

Foto: Nokia

(890069)1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor