Noile modificari ale Codului Civil, prezentate la Timisoara

De B.D.
La Timisoara au fost prezentate noile modificari ale Codului Civil
La Timisoara au fost prezentate noile modificari ale Codului Civil
În cadrul unei ședințe între judecători și jurnaliști, care a avut loc, marți, la Curtea de Apel Timișoara, au fost prezentate elementele noului Cod Civil în legătură cu dreptul la exprimare și potențiala coliziune dintre libertatea de expresie și dreptul la viață privată și la propria imagine.

Atât timp cât un jurnalist acționează cu bunăcredință atunci când realizează un material de presă și prezintă adevărul în mod obiectiv, Codul Civil, prin articolul 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, asigură protecția jurnalistului.

„Practic, discuțiile noului Cod Civil nu aduc elemente fundamentale noi care să fie în detrimentul jurnaliștilor. Noul cod civil aduce o serie de modificări (…). Toate conceptele devizând viața privată, intimă, de familie și dreptul la propria imagine sunt acum condensate și explicitate expressis verbis în codul civil, lucru pe care nu l-am avut în vechiul Cod Civil. Noile expoziții ale codului civil fac, de asemenea, trimitere în mod expres la faptul că interpretează legea. Juristul român, fie el avocat, judecător sau procuror trebuie să aibă în vedere în permanență și concordanța dintre norma tocmai inserată în codul civil și concordanța cu Convențiile Europene ale Drepturilor Omului. Aceste lucruri sunt acum codificate. Apar și drepturile foarte clar exprimate și explicitate în codul civil și posibilitatea de a <<repara>> prejudiciul cauzat în cazul în care aceste drepturi sunt încălcate, cu precizarea că judecătorul, atunci când decide în aceste materii, va trebui să aibă în vedere pe lângă legea română, pe lângă Codul Civil în actuala formă, și Convențiile Eropene a Drepturilor Omului în cazul concret”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Timișoara, Cristian Pup.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor