Noi licitatii pentru terase la Timisoara

20Comentarii
Noi licitatii pentru terase la Timisoara
Mai există totuşi o speranţă pentru patronii de localuri care sperau să-şi rotunjească veniturile deschizându-şi o terasă pe perioada verii, dar… n-au mai prins loc. Primăria Timişoara va scoate la licitaţie săptămâna viitoare mai multe amplasamente pentru terase. Cine are terasă, are şi obligaţii, pe care dacă nu le respectă riscă amenzi.

Consiliul Local Timişoara a adoptat anul acesta o hotărâre prin care a prelungit din nou, pentru 2010, valabilitatea acordurilor de funcţionare pentru terasele amplasate pe domeniul public, în Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, în urma câştigării unor licitaţii în anii trecuţi, cu câteva condiţii. De prelungire au beneficiat doar societăţile care şi-au achitat toate obligaţiile financiare faţă de bugetul local. Autorităţile au hotărât ca anul acesta să organizeze licitaţii doar pentru amplasamentele rămase libere, la care au renunţat foştii deţinători, respectiv cele ale rău-platnicilor, care nu şi-au achitat taxele pentru ocuparea domeniului public.

Primăria va organiza licitaţie publică, miercuri, 26 mai 2010, pentru şapte amplasamente de terase sezoniere: trei spaţii în Piaţa Unirii, pentru anul 2010, şi patru amplasamente în Piaţa Traian, pentru o perioadă de doi ani, spune şeful Serviciului Publicitate şi Comerţ al municipalităţii, Adrian Ilin.

Dacă pentru Piaţa Unirii există destui doritori, fiind vadul cel mai bun la capitolul terase, Piaţa Traian nu pare prea atractivă pentru patroni, deşi municipalitatea încearcă să revitalizeze zona.

Licitaţia pentru terase nu va fi o licitaţie în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un concurs de proiecte: va conta în proporţie de 70% proiectul şi 30% vechimea în alimentaţia publică. Doritorii trebuie să depună dosarele până marţi, 25 mai 2010, la ora 9, precizează purtătorul de cuvânt al primăriei, Flavius Boncea. De selecţie se va ocupa o comisie din care fac parte mai mulţi arhitecţi, precum şi şeful Serviciului Publicitate şi Comerţ, Adrian Ilin, şi viceprimarul Adrian Orza.

Amenzi pentru publicitate pe umbrele

În altă ordine de idei, unii dintre proprietarii de terase din zona centrală nu respectă condiţiile de desfăşurare a activităţilor de comerţ stradal în ceea ce priveşte mobilierul. Aici intră şi umbrelele, „învelitoarea”, pe care este interzisă publicitatea. Se admite doar publicitatea în nume propriu potrivit Hotărârii de Consiliu Local 5 din 2007. Inspectorii primăriei au aplicat în ultimele săptămâni mai multe amenzi, în Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii, pentru mesajele publicitare de pe umbrele şi le atrag atenţia proprietarilor de terase deja sancţionaţi că pe viitor riscă anularea acordului de funcţionare ambulant.

Cât despre proprietarii de terase care nu şi-au achitat taxele aferente ocupării domeniului public şi au primit somaţii de la primărie să plătească, mai ales că taxele respective trebuie achitate anticipat, autorităţile avertizează că de săptămâna viitoare vor începe acţiunile de demolare în cazul celor care nu se conformează.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor