Noaptea demnitarilor, la Muzeul de Arta din Timisoara

Noaptea demnitarilor, la Muzeul de Arta din Timisoara
Muzeul de Artă din Timişoara organizează „Noaptea demnitarilor”, o expoziţie care va cuprinde ziare şi alte materiale jurnalistice din perioada 1939-1950. Evenimentul va marca aniversarea a 60 de ani de la arestarea unor personalităţi marcante pentru timişoreni, în noaptea de 5 mai 1950.

Evenimentul care este programat pentru miercuri 5 mai, ora 19, la Muzeul de Arta Timisoara, va include o expoziţie de materiale jurnalistice din perioada 1939-1950 şi evocarea a patru mari personalităţi timişorene arestate în noaptea de 5 mai 1950. Este vorba de Sever Bocu, unul dintre fruntaşii Partidului Naţional Român, reprezentantul Banatului în parlament, Dimitrie Nistor, fost prefect al judeţului Timiş-Torontal în perioada 1933-1937, Aurel Baciu, Subsecretar de stat la Ministerul de Justiţie până în anul 1938 şi Coriolan Băran, primar al Timişoarei în perioada 1929-1932. Toţi aceştia au fost arestaţi în noaptea de 5 mai 1950 de către autorităţile comuniste.

Scopul acestui eveniment este de a rememora evenimentele întâmplate acum 60 de ani, aceste personalităţi marcante pentru timişoreni trebuie comemorate pentru că au pus bazele acestui judeţ. Desigur, vor mai fi menţionate şi alte nume cum ar fi Gheorghe Brătianu, Constantin Argetoianu şi alţii”, declară Vali Corduneanu, directorul Muzeului Presei „Sever Bocu” din Jimbolia, organizatorul acestui eveniment.

Noaptea demnitarilor” este organizată de Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia în colaborare cu Muzeul de Artă din Timişoara şi va avea loc la Palatul Baroc din Piata Unirii, miercuri, 5 mai, ora 19.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor