Noapte de exceptie cu Rosario Internullo in pupitru

De Zoltan Varga
Noapte de exceptie cu Rosario Internullo in pupitru
Vineri noaptea, terasa River Deck a fost gazda unui eveniment gustat pe deplin de către adevăraţii amatori de muzică electronică, ce l-a avut în prim plan pe creatorul nemuritorului hit Sentimente, Rosario Internullo, un DJ cu mult „lipici“ printre cluberii timişoreni.

Rolul de warm up al serii i-a revenit lui Krystyano, iar din momentul în care binecunoscutul DJ născut în Sicilia s-a instalat la pupitru, atmosfera a explodat pur şi simplu. Numeroşii fani ai lui Rosario – fie că au făcut parte din garda „veche“ sau din generaţia cluberilor mai noi – au avut parte de un set cât se poate de eclectic, în care muzicianul a demonstrat că pe lângă tehnica mixajului este un fin cunoscător al psihologiei clubberului care vrea să se distreze o noapte întreagă, reuşind – ca de obicei – să menţină atmosfera „fierbinte“ până la orele dimineţii.

„În ultimii ani în viaţa de noapte din România s-au schimbat foarte multe. A fost o vremea în care muzica underground a luat amploare, dar acum muzica comercială e la putere. Dacă în trecut puteai să faci petreceri mari numai cu DJ români, acuma eşti nevoit să aduci DJ cu nume mari sau cât mai mulţi DJ români. Lucrul ăsta nu e neapărat rău, fiindcă sunt mulţi DJ români care lucrează mai mult afară decât în ţară“, ne-a declarat Rosario Internullo.

DJ-ul care a fost invitat să mixeze la sfârşitul lunii august în celebrul club Space din Ibiza ne-a mai dezvăluit că pregăteşte o piesă nouă alături de o solistă britanică. „E o piesă cu mult vocal, nu vorbesc eu în ea, nu e popcorn, e aşa mai de radio“, a mai adăugat Rosario. În ceea ce priveşte fenomenalul succes de care s-a bucurat piesa sa Sentimente (care a apărut la celebra casă de discuri Desolat) DJ-ul ne-a dezvăluit că nici prin gând nu i-a trecut că piesa cu pricina ar putea avea aşa un feedback. „Nu m-am aşteptat să aibe atâtea remixuri şi reedituri. Mulţi copii au găsit varianta acapella pe net şi au adaptat-o. Cred că piesa a prins fiindcă multă lume se regăseşte în textul ei. Am mai încercat să mai scot o piesă cu text în română dar e dificil să mai faci o piesă de genul Sentimente“, ne-a declarat Rosario.

Chiar dacă are o colecţie impresionantă de peste 5.000 de viniluri, Rosario s-a adaptat „vremurilor“ şi mixează digital. „Îmi pare rău că dispare vinilul, fiindcă am o colecţie impresionantă, de la Earth Wind and Fire la te miri ce. Eu m-am născut ca DJ de rock, dar mă adaptez la tehnologie. E foarte rău pentru industrie, nu se mai câştigă bani, artiştii fac melodii numai pentru reclamă, ca să aibă unde să pună muzică şi-n plus s-au închis magazine legendare de muzică. Dar trebuie să ne adaptăm“, a precizat Rosario Internullo.

În ceea ce priveşte aşa zisul curent muzical botezat „popcorn“, muzicianul crede că piesele incluse în această „felie“ sunt lipsite de originalitate. „Ascult popcorn, dar nu prea are fantezie, piesele seamănă unele cu celălalte. Câteva le ascult, dar nu sunt înnebunit după muzica asta, e un trend pentru radio şi TV. Alături de Eftimie avem o serie numită A fost o vremea în fiecare joi la Le Gaga în Bucureşti, unde avem parte de un public tânăr, care gustă petrecerile de gen remember. Nu ştiu de ce au succes party-urile astea, poate pentru că muzica veche e mai cu suflet. Se face şi azi muzică cu suflet, dar trendul în sine are mai puţin suflet“, a precizat Rosario.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !