Înmatriculări blocate de birocraţie!

2Comentarii
Marius Popovici
Marius Popovici
TIMIŞOARA – Drumurile şi cozile interminabile sunt boala românilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Marius Popovici, l-a trimis pe şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări, Dan Jurcă, să-i spioneze pe nemţii de la Boblingen.

Şi asta pentru că… la ei se poate, dar la noi nu. Procedurile de înmatricularea unui autoturism în România înseamnă 30 de zile de alergătură, spre deosebire de Germania, unde totul se rezolvă în maxim 3 zile! “A fost o experienţă interesantă. Înmatricularea unei maşini, la nemţi, este o procedură banală. Totul se face computerizat, on-line. Acolo nu am văzut hârtii. Totul este scanat şi… aruncat la coşul de gunoi. Ei păstrează totul în format electronic. Însă cel mai important este că toate taxele sunt încasate de acelaşi serviciu. Nu-i mai plimbă pe oameni la diverşi încasataori… care virează banii, practic, în acelaşi loc”, a arătat Dan Jurcă. El a explicat că procedura poate fi importată şi la noi… cu investiţii puţine şi pricepere.

“Cu voinţă, cadru politic şi juridic, şi o investiţia financiară nu prea mare, am putea adopta acest sistem de colectare a taxelor într-un singur loc, pentru a nu-i mai pune pe oameni pe drumuri”, spune Dan Jurcă. La tot angrenajul se adaugă o listă de 15 căpuşe care trăiesc pe spatele statului, alcătuită din firme de intermedieri, notari şi traducători.

Asta când Timişul are gradul cel mai mare de monitorizare pe ţară, raportat la numnărul de locuitori, iar pe an, Serviciul de Înmatriculări şi Permise Timiş virează la bugetul de stat peste 40 de miliarde de lei vechi… sumă în care nu este inclusă noua taxă de înmatriculare, gestionată de Administraţia Financiară…
Sabin Cercel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor