Înghesuială la Policlinică

1Comentariu
Policlinică
Policlinică
TIMIŞOARA – Pentru că nu se mai pot programa la telefon, bolnavii stau cu orele la cozile cabinetelor de la Policlinica Spitalului Judeţean.

La fiecare specialitate ajung zilnic aproximativ 30 de persoane pentru a fi consultate sau pentru a-şi primi medicaţia. Doctorii de aici spun că situaţia cozilor nu poate fi rezolvată prea curând, deoarece Policlinica deserveşte pacienţi din toată zona de vest a ţării, iar aici vin zilnic oameni pe care nu pot să îi trimită acasă şi să îi reprogrameze.

Singura măsură luată de medici este să-i consulte în aceiaşi zi pe bolnavii care vin de departe, iar pe cei din Timişoara să îi amâne pentru ziua următoare. De vină este serviciul special de telefonie Call Center, care a mers doar două luni, perioadă în care unitatea nu plătea nimic, iar apoi suma lunară care trebuia dată era de 10.000 Ron pe lună, bani pe care spitalul nu îi avea.

„Când funcţiona serviciul de Call Center al spitalului, a fost foarte bine, deoarce bolnavii se programau, iar cozile erau evitate. Era un număr de telefon la care ei sunau, li se spunea orarul medicului la care trebuiau să vină şi se programau”, spune Stana Radu, şefa Policlinicii de la Spitalul Judeţean.
Cea mai mare aglomeraţie pe holurile Policlinicii este în prima săptămână din lună, cand bolnavii cronici vin să îţi ridice tratamentul.

Cozi însă nu se formează la fiecare cabinet, cele mai căutate sunt: endocronologia, psihiatria, cardiologia şi neurologia. Pentru fiecare pacient în parte ar trebui alocate 20 de minute, dar nu este posibil, medicii având un program de consultaţii de şapte ore.

Sanda Lupean

sanda.lupean@informmedia.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor