Ness Software Engineering Services deschide un nou birou regional la Timisoara

Ness Software Engineering Services deschide un nou birou regional la Timisoara
ADVERTORIAL. Compania Ness Software Engineering Services (SES) va deschide la Timişoara cel de-al doilea Centru de Inovație Tehnologică din România. Noul sediu va ajuta clienții să accelereze inițiativele de transformare digitală și pentru a valorifica potențialul masiv de afaceri în industria de specialitate. Biroul companiei va fi situat în centrul Openville, fiind unul dintre primii clienţi ai ansamblului de clădiri de birouri care se ridică lângă Iulius Mall.

Noua locație, situată în Timișoara, va permite companiei Ness să valorifice bogatul talent din România, care include o înaltă expertiză în industria componentelor software pentru piața auto și în dezvoltarea aplicațiilor destinate consumatorilor care utilizează datele colectate (”big data”) pentru a construi experiențe mai atractive pentru utilizatori.

„Prin Timișoara, ne creștem prezența la nivel global și angajamentul față de Europa Centrală și de Est, în calitatea acesteia de regiune cu oameni excelent pregătiți. Așa cum ne-a demonstrat-o succesul și dezvoltarea continuă a echipelor noastre din Iași, România, și din Košice, Slovacia, regiunea ține pasul foarte bine cu ritmul și cerințele în continuă schimbare ale economiei digitale”, a declarat Paul Lombardo, CEO al Ness SES.

Noul birou timişorean va avea angajaţi ingineri de cel mai înalt nivel profesional.

„Prin intermediul noii locații, reunim o echipă de ingineri cu o experiență valoroasă, cu precădere în domeniul auto, aspect care ne entuziasmează deoarece vehiculele conectate la Internet ne poartă cu repeziciune către o eră în care toate obiectele vor fi conectate digital”, a mai declarat Paul Lombardo.

Centrul de Inovație Tehnologică Ness Timișoara va fi inaugurat în mod oficial în ianuarie 2016. Noua locație, administrată de către Iulius Group, va avea o suprafață de 2.800 mp în cadrul clădirii United Business Center 2, situată în ansamblul urbanistic Openville, viitorul centru de afaceri al orașului, care va reuni funcțiuni de retail, parc și divertisment. Acest proiect este conceput după modelul ansamblului urbanistic Palas din Iași, unde Centrul de Inovație Tehnologică al companiei Ness va continua să se extindă, echipa ajungând deja la 250 de specialiști de când și-a început activitatea, în urmă cu trei ani.

Ness anticipează că centrul din Timișoara se va dezvolta într-un ritm la fel de rapid, crescând la 400 sau chiar mai mulți angajați de-a lungul următorilor 4 ani. Pe lângă orientarea către industria auto și către țările din spațiul german (Germania, Austria, Elveția), centrul va atrage specialiști în sisteme de înaltă performanță și programare avansată pentru analize de date de marketing/publicitate online.

Octavian Tănase, Associate Vice President Delivery în cadrul Ness SES, va supraveghea noul centru, în colaborare cu echipa de management de la centrul din Iași al companiei.

Ness Software Engineering Services (SES) este un furnizor de top de servicii de dezvoltare software externalizate. Ness SES ajută organizațiile să concureze și să se dezvolte în economia digitală actuală, oferind o expertiză solidă în construcția produselor și platformelor software, analiza și prelucrarea datelor de mare volum, precum și în designul experienței oferite utilizatorilor. Dispunând de acces la capabilități de dezvoltare software de cel mai înalt nivel, clienții Ness SES creează produse și servicii avansate, accesează noi piețe, câștigă noi consumatori și eficientizează operațiunile pentru a-și reduce radical costurile. Ness SES livrează experiențe destinate consumatorilor, cu o calitate și stabilitate de nivel comercial prin intermediul modelului său global de livrare, care oferă posibilitatea de a combina în mod flexibil și eficient resurse locale, on-shore, near-shore și off-shore.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe pagina de Internet a societăţii, la adresa www.ness-ses.com.