Nesimţirea se plăteşte! Şi cu ajutorul Poliţiei

5Comentarii
Nesimţirea se plăteşte! Şi cu ajutorul Poliţiei
Timişoara – Din „bucuriile” de dinainte de Sărbători face parte şi statul la cozi interminabile, pentru plata curentului. La care unii combină nesimţirea „pasatului de facturi”, pentru „rezolvarea” pe scurtătură, specifică românului.

Aşa s-a întâmplat şi aszăzi, în cursul dimineţii, la Casieria Enel de pe Str. Gheorghe Lazăr, unde coada ce pornea la ghişee ieşea din clădire şi se întindea pe o bună bucată de stardă. Aşa că un bărbat între două vârste a considerat potrivit să intre în sediu şi să caute din ochi un cunoscut, ca să „scurtcircuiteze” sistemul. S-a lipit rapid de un bărbat corpolent, trecut de 60 de ani, care i-a luat nonşalant factura ca să i-o plătească. Cei din spatele lor au protestat, aşa, româneşte, cu jumătate de gură – că tot nu se întâmplă nimic dacă protestezi. Doar o singură femeie a mers la casiera de la coada respectivă, întrebând-o ce se întâmplă în astfel de situaţii, dacă încasează mai multe facuturi de la o persoană pentru care a sărit în sus tot şirul de oameni, pentru că le luase „pe şest”. Casiera a spus că ea nu are de unde să ştie cine, ce facturi a adus.

Bărbatul care rămăsese cu facturile „ilicite” în mână a fost întrebat, iar, dacă nu doreşte să rămână doar cu a lui, iar el l-a înjurat pe cel care i-a pus întrebarea. Aceasta fiind situaţia, persoana cu un spirit civic ceva mai avansat a pus mâna pe mobil şi a sunat la 112, de unde a primit numărul Secţiei 4 de Poliţie. Ofiţerul de serviciu a răspuns cu promptitudine şi echipajul de intervenţie al secţiei respective a plecat spre casieria Enel. Între timp, în următoarele trei minute, scandalagiul terminase de achitat toate facturile pe care le avea în mână şi a ieşit din sediul casieriei, oferind descurcăreţului de afară facturile achitate „pe blat”.

În momentul în care s-a auzit sirena echipajului de poliţie, cei doi au tăiat-o săltăreţ, până atunci având, probabil, impresia că totul fusese o glumă şi că poliţia nu se va deranja pentru „firescul” de a scandaliza „fraierii” de la o coadă şi de a-i înjura atunci când protestează. Echipajul de poliţie nu a reuşit să întâlnească persoana care sfidase coada şi îi înjurase pe cei care l-au admonestat dar a cerut de la casieră datele de pe facturile plătite. În urma sesizării care urmează să fie înregistrată în cursul zilei la sediul Secţiei 4 de Poliţie şi pe baza datelor de la Enel, urmează să se afle cine este persoana care ajunge aşa de uşor la injurii.

Cu toate că acest caz încă nu a fost soluţionat, cele câteva zeci de persoane care se aflau la coadă la casierie au fost mulţumite să constate că se poate apela la Poliţie pentru un astfel de caz şi că se pot baza pe promptitudinea echipajelor de intervenţie.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor