Nemultumiri la concursul pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale la Timisoara

9Comentarii
Nemultumiri la concursul pentru ocuparea posturilor de manageri de spitale la Timisoara
„Acest concurs nu selectează profesionişti, aşa cum a declarat domnul primar Ciuhandu, ci selectează oameni agreaţi de primărie pentru funcţiile de manageri la spitalele publice trecute la Consiliul Local, motiv pentru care nu mai doresc să mă prezint la proba scrisă a concursului”, a declarat azi conf.dr. Dan Păscuţ, manager interimar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. Dumitru Popescu (Odobescu) Timişoara.

Acesta a participat – şi a fost admis – alături de Cosmin Ioan Câtu, Mihai Băcilă şi Maria Oprea la primele probe ale concursului pentru postul de manager. Conf. dr. Dan Păscuţ a mai declarat că „mă îndoiesc de obiectivitatea acestui examen. Sunt încălcate Ordinul 48 al Primului Ministru, Legea 95 a Spitalelor şi Ordinul ministrului sănătăţii 1083 din iulie 2010, acte care spun că aceste concursuri sunt organizate de Consiliul de Administraţie al spitalului şi se desfăşoară la nivelul acestuia, or eu nu ştiu nici azi cine face parte din comisia care mi-a evaluat proiectul de management, un proiect la care aici am primit nota 8, iar la şcoala Naţională Superioară de Management Public Sanitar Bucureşti am luat 9.83. În schimb, dr. Mihai Băcilă, membru în PNŢCD, cu care ţin să precizez că mă înţeleg bine, a luat nota 10 pentru un proiect făcut în ultima săptămână înainte de concurs, unde s-a prezentat deşi este membru în CA al spitalului şi nu ar avea voie. Mi se pare mai cinstit ca un partid să zică noi vrem acest manager şi asta e, e mai cinstit aşa. Din câte ştiu şi dr. Dorin Vancea de la Spitalul Victor Babeş s-a retras şi nu va mai participa la proba scrisă de luni. Cred că această situaţie trebuie cunoscută de Ministerul Sănătăţii, de prefectul de Timiş şi de timişoreni pentru că aceştia merită să ştie adevărul.

E dreptul domnului Păscuţ să participe sau să se retragă, a replicat Flavius Boncea, purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara. Concursul organizat de primărie este legal, iar posturile de manageri urmează să fie căştigate de cei mai buni dintre candidaţii ce se prezintă la concurs, fără legătură cu apartenenţa politică. Domnul Băcilă a depus la dosarul de concurs o declaraţie referitoare la calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al spitalului Odobescu, calitate din care se va retrage în 30 de zile dacă promovează concursul”.

Azi, 25 noiembrie, ar fi trebuit să aibă loc proba scrisă, ultima din concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la cele patru spitale publice al căror management a fost transferat către Consiliul Local Timişoara. Primăria Timişoara a afişat marţi numele celor care au trecut de selecţia dosarelor depuse pentru candidatura la funcţia de manageri ai celor patru spitale publice transferate Consiliului Local Timişoara. Astfel, la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă şi-au depus candidatura dr. Octavian Mazilu şi dr. Daniel Maliţa. Ambii au fost admişi. La Spitalul de Copii Louis Ţurcanu şi-au depus candidatura Mihai Gefencu (admis), Ovidiu Adam (admis) şi Andrei Marin. Acesta din urmă a fost respins din cauza nerespectării condiţiei referitoare la studii. La Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. Dumitru Popescu (Odobescu) şi-au depus candidatura Cosmin Ioan Câtu, Dan Păşcuţ, Mihai Băcilă şi Maria Oprea. Toţi au fost admişi. Iar la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara au depus dosare Maria Cerbu (admis), Dorin Vancea (admis) şi Lucia Zirbău, respinsă din cauza dosarului incomplet, fără proiect de management. Cei respinşi au făcut contestaţii, motiv pentru care primăria a anunţat amânarea ultimei probe din data de 25 noiembrie pentru data de 29 noiembrie.

Conform regulilor de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager la cele patru spitale publice prima etapă dintre cele patru ale concursului constă în selecţia dosarelor depuse, după care urmează evaluarea proiectelor de management pe care trebuie să le facă fiecare candidat. A treia probă este cea scrisă, iar a patra susţinerea proiectului de management depus de candidat şi un interviu. La proba scrisă pot participa candidaţii care au fost declaraţi admişi la selecţia de dosare şi care au obţinut cel puţin nota 7 la evaluarea proiectelor de management. Dr. Dorin Vancea nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma dacă se va prezenta la proba scrisă de luni.

Delia S. Barbu.

 Democrat-liberalii cer invalidarea concursurilor de manageri ai spitalelor din Timisoara

Patru candidati pentru postul de manager la Spitalul Odobescu

Cine vrea manager de spital sa renunte la functia de membru de partid!

Se cauta noi manageri la patru spitale din Timisoara9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor