Negocieri pentru terenul de sub Piaţa Mărăşti

14Comentarii
Negocieri pentru terenul de sub Piaţa Mărăşti
Timişoara – În timp ce primăria a început negocierile cu grupul lituanian care a cumpărat Cazarma U şi cere terenul din Piaţa Mărăşti, pentru parcări şi spaţii comerciale, viceprimarul Sorin Grindeanu propune scoaterea la licitaţie a amplasamentului.

La începutul acestui an, Primăria Timişoara a vândut, la licitaţie, Cazarma U din Piaţa Mărăşti, cu aproape 11 milioane de euro. Cumpărătorul, grupul lituanian de firme Investment Baltic Estates Company, mai exact SC Europa Group, subsidiara din România, îşi declara atunci intenţia de a transforma cazarma într-un hotel de lux. Au trecut câteva luni, s-au schimbat şi intenţiile, iar lituanienii au hotărât să dezvolte un proiect mult mai complex în zonă, aşa că au cerut primăriei atribuirea directă, fără licitaţie, a aproape 13.000 de metri pătraţi, pentru amenajarea unei parcări subterane şi spaţii comerciale sub Piaţa Mărăşti, până la viaductul de la Calea Aradului. Aşa a şi intrat în plenul consiliului local proiectul, în iulie. Unii aleşi au cam strâmbat din nas la ideea de a cadorisi SC Europa Group cu atâta teren în buricul târgului, aşa că s-a propus formarea unei comisii care să negocieze cu investitorii condiţiile de asociere pentru realizarea proiectului propus, mai exact sub ce formă să fie dat terenul. Comisia de negociere, formată din reprezentanţi ai Executivului primăriei şi consilieri locali, prezidată de viceprimarul Adrian Orza, a avut la începutul acestei săptămâni, o primă rundă de discuţii cu proprietarul cazarmei. După negocieri, tot consiliul local va avea de spus ultimul cuvânt, asocierea în forma negociată fiind supusă la vot.
600 de locuri de parcare

Proiectul, realizat de arhitectul Şerban Sturdza, este unul foarte curajos, menit să schimbe în totalitate Piaţa Mărăşti: reabilitarea cazarmei, unde am înţeles că vor să facă birouri şi spaţii comerciale, realizarea unei parcări sub sensul giratoriu de la Piaţa Mărăşti şi o zonă pietonală şi cu spaţii comerciale, care se va întinde până la viaductul de la Calea Aradului şi Parcul Botanic. Vor să facă proiectul în două etape, întâi parcările. De aceea, au cerut în primă fază 5.000 de metri pătraţi şi apoi 7.000. Noi i-am informat că trebuie să satisfacă şi interesul comunităţii, prin crearea unor locuri de parcare. Dacă nu vom întrezări niciun avantaj pentru comunitate, nu putem să le punem la dispoziţie terenul. Investiţia este estimată la 40 de milioane de euro“, ne-a declarat Orza. Viceprimarul spune că sunt prevăzute 400 de locuri de parcare publice şi 200 pentru a deservi Cazarma U. Deocamdată nu s-a stabilit forma de colaborare, comisia solicitând mai multe informaţii tehnice. O nouă întâlnire va avea loc peste două săptămâni. Orza spune că dacă există şi alţi investitori interesaţi de realizarea fazei a doua a proiectului, zona pietonală şi spaţiile comerciale, aceştia sunt bineveniţi. Curios este că celălalt viceprimar, Sorin Grindeanu, propune scoaterea la licitaţie a amplasamentului din Piaţa Mărăşti pentru realizarea unei parcări subterane.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor