Nebunia actelor la schimbarea domiciliului

Nebunia actelor la schimbarea domiciliului
V-aţi hotărât să vă mutaţi din oraşul natal, să vă înscrieţi la facultate, să vă schimbaţi serviciul sau pur şi simplu să vă schimbaţi mediul, anturajul. Decizia nu este una uşoară şi, pe lângă nebunia bagajelor, a acomodării, nu uitaţi să vă schimbaţi şi actele.

Cartea de identitate, permisul de conducere, înscrierea la medicul de familie sau, după caz, talonul de pensie sunt lucrurile care trebuie puse la punct.

1. Rezervaţi-vă câteva zile pentru nebunia actualizării actelor. Aveţi de făcut drumuri la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din cadrul administraţiei locale, la Serviciul Permise din cadrul Prefecturii, la spital, pentru alegerea unui medic de familie (sau la cabinete individuale) şi, nu în ultimul rând, la Casa Judeţeană de Pensii.

2. Dacă domiciliul este unul provizoriu, cartea de identitate nu se schimbă, ci se completează o viză de flotant. Actele necesare la dosar sunt certificatul de naştere, dovada adresei de domiciliu (acte privind titlul locativ sau declaraţia de primire în spaţiu a găzduitorului), timbru fiscal şi o taxă reprezentând contravaloarea cărţii de identitate.

Apoi, ca să vă înscrieţi la un medic de familie trebuie să aduceţi o adeverinţă de la actualul loc de muncă, adeverinţă de şomaj (în cazul şomerilor), talonul de pensie (în cazul pensionarilor) sau adeverinţă de la facultate şi de la Administraţia Financiară, cum că nu realizează venit (în cazul studenţilor).

3. Nu în ultimul rând, pensionarii care nu primesc pensia pe card bancar trebuie să anunţe noua adresă la Casa Judeţeană de Pensii din vechea localitate. Înainte trebuie să facă o cerere către aceasta, în care să anunţe noua adresă.

“Nu îndrăznesc să mă apuc de acte”

Deşi este de aproximativ doi ani în Bucureşti, solista formaţiei Mandinga nu şi-a schimbat nici un act de teama alergăturii şi a statului pe la cozi. “Aici nu am deocamdată nimic stabil, locuiesc cu chirie, de la facultate nu mi-au cerut nici un act, iar de medic de familie, din fericire, nu am avut până acum nevoie. Poate când o să-mi iau locuinţa mea, o să-mi pun toate actele la punct”, mărturiseşte Elena, originară din Caracal.
SURSA: www.click.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor