Ne integrăm în UE la 1 ianuarie 2007

2Comentarii
UE
UE
Raportul Comisiei Europene este făcut public la Strasbourg şi se referă de trei mari probleme cu care se confruntă România, ceea ce face ca monitorizarea ţării noastre să continue. Există încă probleme cu sistemul juridic, cu cheltuirea fondurilor europene şi cu siguranţa alimentară.

În domeniul juridic, Comisia va cere impunerea unor obiective obligatorii. Iar dacă acestea nu sunt respectate prima sancţiune va fi nerecunoaşterea deciziilor luate în tribunalele româneşti. Clauza de salvgardare poate fi activată în următorii trei ani de la data aderării.

La capitolul corupţie, România scapă de steguleţ roşu, dar va fi atent monitorizată la capitolul Fonduri Europene. La 17 ani de la ieşirea din comunism, românii intră în Europa. Nu cu cea mai bună imagine, nu tocmai prosperi, dar cu speranţa că vor trăi într-o lume mai bună. Comisia Europeană anunţă, astăzi, că România şi Bulgaria devin membre ale Uniunii Europene de la intâi ianuarie 2007.

S-a spus că nu suntem pregătiţi să aderăm, dar s-a spus şi că doar integrarea ne poate schimba viaţa în bine. Cert este că treptat ne vom obişnui să ne numim şi europeni, că ni se deschide o lume între Oceanul Atlantic şi Marea Neagră, că vom împărţi tot mai multe lucruri, şi bune şi rele, cu aproape o jumătate de miliard de oameni.

Civilizaţia spre care ne îndreptăm reprezintă practic singurul drum spre calm, spre o viaţă cu mai puţin stres. Şi dacă nu pentru noi, în mod sigur pentru cei care vor veni după noi.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor