Începe consolidarea silită a clădirilor

Începe consolidarea silită a clădirilor
Consolidarea silită a clădirilor este în pregătire. Statul vrea să impună proprietarilor prin lege ca acele clădiri şubrede să fie obligatoriu refăcute, sub ameninţarea unor amenzi mari, până la 30 de milioane de lei vechi.

Şi aşa consolidarea silită ajunge o executare silită, căci oricum o dai tot ptrebuie să plăteşti, amenda sau lucrările… Asociaţiile de proprietari care nu se vor conforma solicitărilor primăriilor pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat vor fi sancţionate cu sume între 1000 şi 3000 de lei, a anunţat marţi ministrul delegat pentru Lucrări Publice, Laszlo Borbely.

Din luna mai, primăriile au obligaţia de a trimite o notificare către asociaţiile de proprietari în vederea inventarierii tuturor acestor clădiri în termen de nouă luni. Amenzile vor fi cuprinse între 1000 şi 2000 în cazul întârzierii expertizării şi proiectării şi între 1500 şi 3000 de lei pentru tergiversarea lucrărilor de consolidare.

În circa două săptămâni, ministerul de resort va transmite o notă Guvernului pentru a cere modificarea legii, care prevede în prezent ca toţi proprietarii unui imobil să fie de acord pentru consolidarea antiseismică. În prezent, o consolidare nu este posibilă, dacă proprietarul nu este de acord. După modificarea actului normativ, pentru a permite începerea lucrărilor de consolidare, dacă există acordul a 50% plus unu din proprietari. La nivel naţional există, în prezent, 14 clădiri în execuţie, pe lista autorităţilor figurând în total 3000 de imobile, din care 600 fac parte din clasa I de risc seismic.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor