Năstase: Există posibilitatea să candidez la şefia PSD, nu vreau să intrăm într-o competiţie externă

1Comentariu
Năstase: Există posibilitatea să candidez la şefia PSD, nu vreau să intrăm într-o competiţie externă
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase,a declarat luni că există posibilitatea de a candida la funcţia de preşedintele al partidului, a susţinut reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv şi a adăugat că în 2010 va începe “cu adevărat” criza politică.

Întrebat dacă ia în calcul varianta candidaturii la funcţia de preşedinte al PSD şi care ar fi condiţiile pentru a lua această decizie, Adrian Năstase a spus că există această posibilitate, dar nu este momentul acum.

“Există această posibilitate. (…) Eu nu cred că este momentul acum, nu vreau să intrăm într-o competiţie externă, în afara partidului, să-mi fac campanie. Colegii vor decide la Congres cum este bine să organizăm echipa de conducere”, a spus Năstase. El a adăugat că priorităţile sunt transformarea PSD în principalul partid din România şi consolidarea formaţiunii în opoziţie.

“În timp ce noi discutăm despre diverse echipe şi diverse culori ale flăcărilor care izbucnesc în campanie, Guvernul îşi realizează obiectivele personale prin diferite proiecte pe care le aflăm uneori din presă”, a completat preşedintele CN al PSD.

Întrebat dacă susţine reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv al PSD, Năstase a declarat că este o variantă “utilă”. “Eu cred că ar fi utilă reintroducerea acestei funcţii. Ea a fost eliminată in titlu persone, ca să spun aşa, având în vedere o anumită persoană în perioada anterioară. Cred că ea trebuie reintrodusă, pentru că argumentele care erau atunci de ordin personal nu mai există”, a declarat Năstase.

El a mai spus că PSD trebuie să se concentreze mai întâi pe o analiză internă, în condiţiile în care unii lideri caută justificări pentru pierderea alegerilor, frustrările în partid fiind “extraordinar de mari”, afirmând că în România criza începe ”cu adevărat” din 2010, după realegerea lui Traian Băsescu ca preşedinte al României. 

“Este important ca noi ca partid să arătăm că într-adevăr criza în România începe cu adevărat din 2010, după alegeri. Anul trecut s-au peticit lucrurile, s-au găsit diverse soluţii şi bani pentru a ajuta la alegerea lui Traian Băsescu, dar acum, lucrurile nerealizate în timp, greşelile care s-au făcut în ultimii ani, vor fi plătite de toată populaţia ţării”, a mai spus Năstase.

În ceea ce priveşte declaraţiile Mihaelei Geoană, care a spus că Ion Iliescu şi Adrian Năstase sunt de domeniul trecutului, iar Mircea Geoană ar trebui să se înconjoare cu oameni tineri, preşedintele CN al PSD a declarat: “Aş fi preferat ca aceste sfaturi să i le dea acasă domnului Geoană”.

Iliescu: Mi se pare o diversiune concentrarea discuţiei pe persoane, cine să fie preşedinte PSD 

Întrebat despre declaraţia lui Adrian Năstase, privind posibilitatea de a candida la şefia PSD, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, a spus că importantă nu este dezbaterea asupra persoanele care ar aspira la această funcţie, ci analiza internă a PSD. “Mie nu-mi place pasiunea asta a discuţiei asupra persoanelor. Nu suntem la această fază. Acum suntem în faza unor abordări mult mai de fond, a unor analize serioase a anilor parcurşi, ultimii cinci ani de zile, ultimele alegeri, ce urmează,  cum anume să aşezăm partidul, strategiile, problemele de fond, situarea explicită a partidului ca partid de stânga  social-democrat, alternativă la guvernarea actuală şi abia în final o să rezulte şi echipa capabilă  să ducă aceste lucruri mai departe.. Acuma totul se învârte în jurul lui Popescu, lui Ionescu, care să fie şef. Asta e vax, asta e o chestiune absolut secundară”, a spus Iliescu.

Iliescu a spus că fiecare nou congres a adus o înnoire, “e un proces continuu de transmitere de ştafetă”.  “Nu dai cu piciorul la cei de dinainte, foloseşti experienţa celor de dinainte, atragi oameni, este un proces permanent de înnoire, este o chestie firească. Deci, mie mi se pare o diversiune care nu slujeşte nimănui concentrarea discuţiei, limitarea ei pe persoane. Va fi Popescu sau va fi Dumitrescu. Mă lasă rece”, a reluat Iliescu.

Sursa: Newsin1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor