În ultimii şase ani, abandonul şcolar a crescut de trei ori

Reactualizat la:
În ultimii şase ani, abandonul şcolar a crescut de trei ori
BUCUREŞTI – Tot mai multe şcoli sunt goale, nu numai din cauza lucrărilor de repariţii ci şi din cauza elevilor care renunţă la studii.

În ultimii şase ani, abandonul şcolar a crescut de trei ori în rândul elevilor din clasele I-VIII, se arată în raportul privind starea învăţământului dat astăzi publicităţii de Ministerul Educaţiei.
Pentru a preveni fenomenul de abandon, Ministerul Educaţiei promovează programe ca “Avocatul Elevilor” şi încearcă să angajeze un psiholog pentru unităţile şcolare.
În România însă, numai şcolile care au peste 800 de elevi beneficiază de serviciile unui astfel de specialist. În capitală, în această situaţie se află 70% din unităţile de învăţământ.
“Avocatul Elevilor” trebuie să fie gata oricând să le apere drepturile şi să le dea o mână de ajutor când au probleme. Nu este vorba chiar de un avocat adevărat. De fapt, este un comitet din care fac parte elevi, profesori şi părinţi. Programul, pus deja în practică, în opt licee, urmează să fie extins la nivelul întregii ţări.
“Este un program foarte bun pentru ei pentru că le oferă ocazia să-şi exerseze o serie de deprinderi de relaţionare socială şi să-şi asume o serie de roluri pe care în cadrul clasei, în cadrul lecţiilor poate nu au avut posibilitatea să şi le asume”, consideră psihologul şcolar, Dana Drăghici, despre programul “Avocatul Elevilor”
Avocatul elevilor este un program care face parte din strategia naţională pentru reducerea violenţei şcolare, adoptată în acest an de ministerul Educaţiei.


 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !