În Tătaru vor fi ucise toate păsările

Reactualizat la:
Restricţiile de circulaţie a păsărilor şi oamenilor nu au fost din nou respectate în totalitate. De data aceasta ordinele clare date de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă au fost încălcate în comuna Tătaru, judeţul Brăila, unde se află un focar de gripă aviară.

Din acest motiv autorităţile au decis să ucidă toate cele 12 mii de păsări din cele 520 de gospodării aflate în carantină.
[După circa două luni de la izbucnirea epidemiei de gripă aviară, autorităţile au hotărât să nu mai ucidă toate păsările din localitatea unde a fost depistat virusul, ci doar pe cele din focar. Justificarea a venit de la specialişti care au spus că au aparatură modernă capabilă să dignosticheze rapid prezenţa virsului H5 şi extinderea sa.

Măsura nu s-a dovedit însă una eficientă în toate cazurile. În comuna Tătaru nu este prima dată când se decoperă cazuri de gripă aviară în afara focarului, motiv pentru care autorităţile au dispus uciderea tuturor păsărilor. Tot aici, virusul gripei aviare a fost descoperit cu ceva timp în urmă în 11 gospodării din afara focarului. De asemenea, ieri, a fost confirmată prezenţa virusului H5 şi pentru probele recoltate de la păsările din localităţile Cireşu şi Dudeşti. Din Brăila au existat însă şi veşti mai bune. Patru focare de gripă aviară din localităţile Scărlăteşti, Bumbăcari, Dudescu şi Ciocile au fost închise.

Directorul ANSV, Gabriel Predoi, spune că prezenţa virusului în Cireşu şi Dudeşti a fost confirmată de laboratorul din Bucureşti. Cele două localităţi se află în vecinătatea satelor Scărlăteşti şi Bumbăcari, unde au fost semnalate recent focare de gripă aviară. Păsările din gospodăriile în care au fost găsite animalele bolnave şi din cele învecinate au fost ucise.

Reprezentanţii Ministerului spun că, din cele 23 de focare existente în România, zece au fost deja închise. Mâine, oficialii Ministerului Agriculturii spun că vor mai fi închise două focare din judeţul Buzău. Este vroba de Padina şi Brăieşti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor