Muzica apelor epurate la Filarmonica din Timisoara

De S.P.D.
Muzica apelor epurate la Filarmonica din Timisoara
Muzica apelor epurate la Filarmonica din Timisoara
Filarmonica Banatul a avut grijă, vineri seara, de toţi cei însetaţi de muzică. Întâi, la intrare, unde toată  lumea a primit, odată cu programul, câte  o sticlă  cu apă. Apoi, în partitură, căci concertul simfonic a început cu Muzica apelor.  Evenimentul a fost dedicat centenarului primei staţii de epurare din România.

Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, le-a vorbit celor prezenţi în sală, mulţi dintre ei  angajaţi ai aceleiaşi firme, despre epurare, canalizare, tehnologii şi investiţii. După ce a urmărit şi un film documentar despre Stan Vidrighin, inginerul de al cărui nume este legată punerea în funcţiune, în 1912, a primei staţii de epurare, dar şi despre noile tehnologii privind tratarea apelor uzate, şi despre „noua staţie de epurare la standarde europene”, publicul a putut audia prima Suită „Muzica apelor”, în Fa major, compusă de Georg Friedrich  Handel şi interpretată în primă audiţie pe Tamisa, pentru a-l îmbuna pe regele Angliei, după cum au citit oaspeţii serii în caietul-program. În partea secundă, orchestra simfonică a interpretat sublima Simfonie a  V-a a lui Şostakovici. La pupitrul dirijoral s-a aflat  maestrul Walter Hilgers, artist care între anii 1982-1986 a cântat cu celebra orchestră a Filarmonicii din Berlin, apoi cu cea din Hamburg, iar din 2005 cântă la Filarmonica din Viena, a dirijat orchestra filarmonicii din Zagreb, orchestra naţională a Slovaciei, din Kosice, şi cea a filarmonicii din Montevideo, Uruguay, şi este profesor de tubă la câteva dintre cele mai prestigioase  academii de muzică din Europa.

Următorul eveniment al Filarmonicii Banatul va fi Concertul aniversar Remus Georgescu, marţi, 30 octombrie, de la ora 19, în sala Capitol.

foto (c) fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor