Muscat in faţa casei sale

44Comentarii
Muscat in faţa casei sale
Poliţiştii comunitari de la Secţia 2 din Timişoara, au primit în ultima perioadă sesizări cu privire la situaţia animalelor de companie, în special a câinilor lăsaţi nesupravegheaţi de stăpâni şi care reprezintă un pericol pentru trecători şi vecini.

Spre exemplu, un timişorean a sesizat, miercuri, poliţiştii comunitari, că a fost muşcat de un caine lăsat în libertate de către stăpân chiar în faţa casei unde locuieşte, situată pe strada Ţebea din Timisoara. Deplasându-se la faţa locului, agenţii Poliţiei Comunitare l-au găsit pe proprietar, o tânără de 23 de ani. Agenţii comunitari au decis sanţionarea acesteia cu amendă de 100 lei, iar persoana agresată a fost îndrumată spre o unitate sanitară pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii comunitari reamintesc că, potrivit HCL 371/2007 modificată, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 800 şi 1000 lei, creşterea şi deţinerea animalelor de companie fără carnet de sănătate care să evidenţieze  vaccinările şi deparazitările la zi, avizat de medicul veterinar curant, circulaţia  liberă, atât ziua cât şi noaptea, a cainilor în curţile de folosinţă comună, fără acordul tuturor locatarilor, deţinerea animalului de companie în apartamente fără acordul scris şi ştampilat al  asociaţiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor acestora, în baza acordului locatarilor din apartamentele limitrofe (apartamentul superior, inferior  şi a celor învecinate de pe acelaşi etaj al apartamentului de deţinere al animalului de companie), necurăţarea dejecţiilor fiziologice de pe domeniul public provenite de la animale, cu ocazia plimbării acestora, inclusiv in locurile de recreere special amenajate pentru caini (canisite), plimbarea câinilor de companie pe domeniul public  fără lesă, iar cei din categoria câinilor agresivi fără lesă şi botniţă. Pe de altă parte, 61/1991 republicată prevede sancţionarea celor care lasă în libertate ori fără supraveghere animalele care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, această faptă fiind sancţionată cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei. În ultima perioadă, poliţiştii comunitari din Timisoara au constatat 15 abateri de la cele două prevederi legale.44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor