Municipiul îşi schimbă faţa

55Comentarii
Municipiul îşi schimbă faţa
REŞIŢA – Primarul Mihai Stepanescu şi-a mobilizat oamenii pentru a pune pe picioare zonele turistice ale municipiului.  Video 1 |  Video 2

Oraşul a fost dăruit cu frumoase zone turistice dar şi cu oameni care să-şi bată joc de ele. Avem ce da turiştilor la capitolul atracţii însă, când vine vorba despre condiţiile oferite, trebuie să plecăm capul. Mihai Stepanescu s-a hotărât să treacă la remedierea acestei situaţii. În dimineaţa zilei de vineri, primarul i-a scos la muncă pe angajaţii societăţilor Urban şi Prescom, precum şi pe cei din subordinea Primăriei şi a Ocolului Silvic.

Principalele obiective vizate de operaţiunea edilului au fost legate de platoul Secu. S-a lucrat intens pentru repararea căilor de acces, îndepărtarea gunoaielor, renovarea aspectului spaţiilor verzi şi a zonelor de agrement de aici.Operaţiunea a vizat toate aspectele zonei de la „Şură”. Drumurile au fost asfaltate sau cârpite acolo unde era cazul, fiind marcate pentru prima oară după 15 ani.

Locuri care erau până nu de mult adevărate depozite de gunoaie au fost eliberate iar gardurile acoperite de rugină au fost curăţate şi vopsite. Acum, „Şura” dispune de toalete ecologice, spaţii verzi cu adevărat… verzi, şi mai ales de un drum ce permite accesul turiştilor fără să le ofere senzaţii de off-road. Şi toate acestea nu au costat o avere aşa cum v-aţi aştepta. „Pentru aceste activităţi s-au folosit mai puţin de 100 de milioane de lei vechi”, după cum spunea chiar Stepanescu.

Planuri de viitor

Primarul are de gând să continue îmbunătăţirea zonei de la „Şură”. „În curând, la fiecare sfârşit de săptămână se va pune la dispoziţia cetăţenilor şi un mijloc de transport special pentru cei ce nu au cu ce veni până aici”, după cum a declarat dânsul.

Însă, dacă pentru starea în care se ajunsese autorităţile erau vinovate pentru că ignoraseră situaţia, de vină mai erau şi cei ce transformaseră o zonă de agrement într-o adevărată haldină – oamenii fără respect pentru natură sau curăţenie.

Din acest motiv, cei care vor da în continuare dovadă de lipsă de civilizaţie vor face cunoştinţă cu patrulele de jandarmi, care nu se vor sfii să le împartă cu „dărnicie” amenzi.

Nina Curiţa, Alexandra Mănescu55Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor