Mulţumiţi de drumurile din Timişoara!?

17Comentarii
Mulţumiţi de drumurile din Timişoara!?
TIMIŞOARA. Cei mai mulţi timişoreni şi-ar dori să locuiască în Centru, Piaţa Operei, Take Ionescu, Piaţa Unirii, Maria sau Odobescu. În schimb, cartierul Freidorf este considerat cel mai urât din oraş.  Barometrul

Preferinţele timişorenilor au ieşit la iveală în urma unui sondaj realizat de Metro Media Transilvania. La studiu au luat parte peste 1.200 de persoane, care au împlinit 18 ani. 53% dintre cei intervievaţi sunt parţial convinşi că în Timişoara lucrurile merg într-o direcţie bună.

Cea mai spinoasă problemă a timişorenilor în momentul de faţă pare a fi starea drumurilor, aproape jumătate dintre cei chestionaţi având această părere, urmată de lipsa curăţeniei şi a parcărilor. Întrebaţi care e principala problemă pe care administraţia locală ar trebui să o rezolve în următorul an, 26 de procente dintre respondenţi au răspuns că… drumurile.

Paradoxal, în momentul în care subiecţii au fost intervievaţi cu privire la aspectele mulţumitoare din oraş, 19% au uitat cu desăvârşire de înjurături şi nervi, şi au spus că sunt încântaţi de reparaţiile la drumurile şi podurile din oraş.

Şi tot ca un paradox, bulevardul Revoluţiei, sau ce a mai rămas din el, în urma nenumăratelor lucrări de reabilitare care par să nu se mai termine vreodată, a fost declarat cel mai frumos şi curat bulevard, detronând CD Loga, care a ieşit „învingător” la sondajul realizat în urmă cu o jumătate de an. La polul opus, cel mai urât şi murdar bulevard, se află tot un şantier, bulevardul Liviu Rebreanu.

Curios lucru, 24 de procente dintre timişorenii care au luat parte la studiu au declarat că în ultimii doi ani nemulţumirile lor cele mai mari vizează drumurile şi gropile.

Cele mai nesigure cartiere sunt considerate Şagului, Dâmboviţa, Fratelia şi Steaua, în timp ce majoritatea celor chestionaţi nu şi-ar dori sub nicio formă să locuiască în Kuncz, Crişan sau Plopi, cartiere aflate la periferia Timişoarei, care nu beneficiază canalizare.

Cel mai frumos şi curat parc a fost declarat Rozelor, iar Parcul Copiilor cel mai urât şi murdar. Timişorenii consideră Catedrala Mitropolitană drept principalul obiectiv turistic care nu ar trebui ratat de românii sau străinii care vizitează oraşul, alături de muzee, Centru şi Piaţa Unirii.

Potrivit studiului, Primăria este instituţia care se bucură de cea mai mare încredere, fiind urmată de Prefectură, Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Cei mai eficienţi lideri din administraţie sunt consideraţi Gheorghe Ciuhandu (58%), Ovidiu Drăgănescu (14%), Dorel Borza (12%), Adrian Orza (12%) şi Constantin Ostaficiuc (9%).

Dintre regiile şi societăţile comerciale aflate în subordinea municipalităţii, cea mai apreciată este Aquatim. Cele mai cunoscute evenimente care s-au derulat anul trecut în oraş s-au dovedit a fi Festivalul Vinului, Ruga Timişoarei şi manifestările de Ziua Naţională, la polul opus situându-se Gala de blues-jazz. Realizatorii sondajului au observat, comparativ cu barometrul realizat în iunie anul trecut, că imaginea funcţionarilor publici tinde să se îmbunătăţească.

Diana Lupulescu
diana.lupulescu@informmedia.ro17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor