Multiculturalitate, muzica buna si atmosfera degajata la Plai 2010

9Comentarii
Multiculturalitate, muzica buna si atmosfera degajata la Plai 2010
Ne mai desparte doar o săptămână de-a cincea ediţie a Festivalului Plai, un festival care a căpătat o poziţie importantă pe harta culturală a oraşului Timişoara. Evenimentul, născut din simpla dorinţă a unor tineri din oraş care au visat un astfel de festival şi l-au făcut să se întâmple 100% prin voluntariat, îi aduce anul acesta la Muzeul Satului Bănăţean pe Misia, Trilok Gurtu, DJ Vasile, Cristoph Pepe Auer şi Ara Dinkjian.

Cultură fără bariere, sunet fără compromis, mişcare fără constrângeri, libertate de exprimare, exaltare fără zgomot, încântare maximă. Plai-ul este expresia obsesiei pentru artă fără frontiere. Şi, peste numai o săptămână, timişorenii se vor putea bucura de încă o ediţie, a cincea, una aniversară. „Anul acesta avem foarte mulţi parteneri culturali. Suntem recunoscători că ne putem bucura de festival şi acum, deoarece e un an greu din punct de vedere financiar. Suntem foarte entuziasmaţi, iar săptămâna viitoare, în perioada 10-12 septembrie, vă aşteptăm cu drag la Plai 2010”, spune Flavia Voicu, unul dintre organizatorii festivalului de la Timişoara.

Pentru a promova festivalul, miercuri, 8 septembrie, de la ora 21, în Piaţa Unirii va avea loc un spectacol de foc, susţinut de trupa Shadows. Şi pentru că cea mai eco-friendly metodă de a ajunge la Muzeul Satului este bicicleta, organizatorii vor porni înspre Plai vineri, 10 septembrie, pe două roţi. Întâlnirea are loc de la ora 17, la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco, strada Circumvalaţiunii). De asemenea, toţi cei care vor alege să se deplaseze pe biciclete vor beneficia de un preţ redus al abonamentului: 60 lei.

Concerte, ateliere şi evenimente culturale

Organizatorii festivalului au alcătuit anul acesta un program plin de ativităţi care de care mai interesante. Pe parcursul celor trei zile de Plai, doritorii vor putea participa la ateliere de pictură, comunicare non-verbală, Ikebana, face-painting, evenimente sportive, proiecţii de film, concursuri de mimă, dar şi ateliere despre voluntariat, team-building sau drepturile copiilor. În ceea ce priveşte concertele, serile de vineri şi sâmbătă vor fi deshise de DJ Vasile, deja veteran în domeniul muzicii eletronice în România. În prima seară a festivalului vor mai urca pe scenă Christoph Pepe Auer şi Trilok Gurtu, iar sâmbătă vor susţine recitaluri Ara Dinkjian şi Misia, care vine la Plai însoţită de căţeluşa sa, Miss Bonsai. Biletele vor costa 40 lei pentru ziua de vineri, 10 septembrie şi 45 lei pentru ziua de sâmbătă, 11 septembrie. Preţul unui abonament va fi de 75 de lei. Duminică, intrarea va fi liberă pentru cei care au achiziţionat un bilet pentru oricare dintre zilele precedente ale festivalului.

În cazul în care nu aveţi transportul asigurat până la Plai, programul special RATT vă poate fi util. Autobuzele pornesc de la Punctele Cardinale şi opresc în toate staţiile RATT de pe traseu, până la Muzeul Satului Bănăţean, după cum urmează: vineri între orele 17-24, sâmbătă între orele 11-24 şi duminică între orele 11-21. Frecvenţa autobuzelor este de unul la fiecare 30 minute.

„Anul acesta avem 43 de parteneri culturali, dintre care 36 vor susţine activităţi în cadrul festivalului. De asemenea, fiecare dintre artiştii invitaţi a acceptat să susţină câte un workshop, pentru a fi mai aproape de public. În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului, avem 20 de studenţi la Arhitectură în practică, care ne ajută”, mai spune Flavia Voicu.

Aşadar, Festivalul Plai este un eveniment ce doreşte celebrarea interculturalităţii. Atât din zona de vest a României, cât şi din întreaga lume. Depăşind spaţiul muzical, toate activităţile gândite pentru această manifestare oferă ocazia participanţilor să experimenteze şi să trăiască pentru trei zile în mijlocul unor artişti din toate colţurile lumii. Ne vedem la Plai!9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor