MTI solicită bani pentru lucrările de la Aeroportul Timişoara

MTI solicită bani pentru lucrările de la Aeroportul Timişoara
Fonduri pentru renovarea pistei Aeroportului Timişoara. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a solicitat suplimentarea bugetului din acest an, prin alocarea sumei de 7,26 milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară aflat la la dispoziţia Guvernului, pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la pista de aterizare a Aeroportului Traian Vuia.

Pista Aeroportului Internaţional Traian Vuia Timişoara se află în domeniul public al statului, fiind concesionată aerogării de către minister. Propunerea de suplimentare a bugetului a fost inclusă într-un proiect de hotărâre de guvern, compania aeroportuară timişoreană nedispunând de sumele necesare pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii curente la pistă, iniţiate în regim de urgenţă în acest an.

Specialiştii au constatat apariţia unor exfolieri ale asfaltului, care pun în pericol siguranţa traficului. Din fondurile proprii ale aeroportului au fost deja plătite 1,78 milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor la pistă. „Pentru menţinerea pistei în parametrii corespunzători derulării în siguranţă a traficului aerian şi implicit desfăşurarea în bune condiţii a activităţii societăţii, este absolut necesară finalizarea de urgenţă a lucrărilor de reparaţie la pista de decolare-aterizare. Restul de plată aferent lucrărilor de reparaţie este de 7,26 milioane de lei, sumă pe care societatea nu o poate asigura din surse proprii”, se arată în proiectul de hotărâre de guvern.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor