Împuşcături la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră au tras focuri de armă împotriva a opt moldoveni. La sfâşitul săptămânii, agenţii de frontieră de la Moraviţa au capturat un nou grup de cetăţeni moldoveni care încercau să forţeze graniţa cu Serbia.

Împotriva lor a fost folosit armamentul din dotare. Grupul de transfugi a fost reperat când aceştia mai aveau de parcurs circa 25 de kilometri până la frontieră. Patrulele poliţiştilor i-au monitorizat permanent cu aparatura specială de vedere pe timp de noapte urma moldovenilor fiind luată şi de câinii de urmărire.

Poliţiştii de frontieră s-au pregătit să întâmpine cum se cuvine grupul moldovenilor şi, când mai aveau câteva sute de metri până să ajungă în Serbia, i-au reţinut. În timpul anchetei, patru bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, le-au declarat poliţiştilor că au intrat legal în ţara noastră după care au fost călăuziţi până la frontieră de Ion M., de 47 de ani, moldovean şi el, reţinut alături de ei.

Călăuza urma să primească de fiecare transfug când ajungeau în Italia, între 1.000 şi 2.500 de euro. Cei şapte moldoveni au fost acuzaţi de tentativă la trecere ilegală a frontierei de stat, în timp ce Ion este cercetat şi pentru trafic de migranţi.
Regulament de plasare a anunturilor