Mountainbikerii timisoreni „pedaleaza” pe scena Festivalului National de Teatru

De S.P.D.
Piesa Mountainbikerii la Teatrul Geman de Stat din Timisoara
Piesa Mountainbikerii la Teatrul Geman de Stat din Timisoara
Spectacolul Teatrului German de Stat din Timişoara cu piesa „Mountainbikerii” de Volker Schmidt, în regia lui Radu-Alexandru Nica, a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru, care va avea loc în perioada 28 octombrie – 6 noiembrie 2011 la Bucureşti. Piesa a fost montată în premieră pe ţară la Teatrul German din Timişoara, la începutul acestui an.

Scenografia spectacolului „Mountainbikerii” îi aparţine lui Dragoş Buhagiar, muzica a fost compusă de Vlaicu Golcea, iar coregrafia poartă semnătura lui Florin Fieroiu. Interpretează actorii: Etelka Magyari, Rareş Hontzu, Daniela Török, Radu Vulpe, Olga Török şi Horia Săvescu.

„Textul autorului austriac Volker Schmidt înfăţişează, într-un discurs scenic de dureroasă intensitate, dificultatea oamenilor de azi de a găsi răspunsuri la căutările lor pentru ieşirea din alienare, însingurare şi alterare a comunicării. Toate acestea, pe fondul paradoxal al unei societăţi marcată de un exces de bunăstare”, susţine TGST.

Spectatorii timişoreni vor putea (re)vedea spectacolul „Mountainbikerii” în deschiderea stagiunii 2011/2012 a Teatrului German de Stat Timişoara, în 10 septembrie 2011, la ora 20, pe scena de la sediu. Spectacolul se traduce în limba română.

Programul ediţiei din acest an a festivalului, al cărei unic selecţioner este criticul de teatru Alice Georgescu, cuprinde 30 de spectacole, considerate a fi cele mai reprezentative creaţii din producţia teatrală din România, aferente stagiunii 2010/2011, cărora li se vor adăuga spectacole din străinătate.

Festivalul Național de Teatru este organizat de Uniunea Teatrală din România – UNITER, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, ArCuB şi Municipiul Bucureşti.

Foto: TGST0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !